Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εβδομαδιαία πτώση άνω του 4% για το Brent και άνω του 3% για το αμερικανικό αργό

Εβδομαδιαία πτώση άνω του 4% για το Brent και άνω του 3% για το αμερικανικό αργό
Ανοδική κίνηση για τον μαύρο χρυσό στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας
Η θετική πορεία του μαύρου χρυσού στη συνεδρίαση της Παρασκευής (2/3) δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε καλή τροχιά το πετρέλαιο σε εβδομαδιαία βάση.
Αποτέλεσμα το Brent να υποχωρήσει για την εβδομάδα κατά 4,5% και το αμερικανικό αργό να εμφανίσει απώλειες της τάξης του 3,6%.
Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο μαύρος χρυσός κινήθηκε ανοδικά, παρά το γεγονός ότι παραμένουν «ενεργές» οι αιτίες της πτώσης που καταγράφηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, όπως η αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αλλά και της παραγωγής.
Στη συνεδρίαση της 2ας Μαρτίου το Brent ενισχύθηκε 0,92% για να διαμορφωθεί στα 64,42 δολάρια, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό κινήθηκε 0,59% στα 61,35 δολάρια το βαρέλι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και η αγορά πετρελαίου επηρεάζεται αρνητικά από την επικείμενη επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την αμερικανική κυβέρνηση, αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το εάν αυτοί θα επιβληθούν απευθείας στα ίδια τα εμπορεύματα ή σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
«Η επιβολή των δασμών έφερε ερωτηματικά για την πορεία της ανάπτυξης και εάν επιβεβαιωθούν τότε είναι φανερό ότι θα υπάρξει και μείωση της ζήτησης πετρελαίου», τονίζει, μιλώντας στο CNBC, ο Gene McGillian, επικεφαλής στη μονάδα ερευνών της Tradition Energy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης