Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Κατά 1,5% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το σύνολο του 2017

Ιταλία: Κατά 1,5% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας για το σύνολο του 2017
Ο ρυθμός ανάπτυξης του ιταλικού ΑΕΠ ήταν ο ταχύτερος που καταγράφηκε από το 2010
Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση προχώρησε σήμερα (2/3) η Ιταλική Στατιστική Υπηρεσία, αναφορικά με τον ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας για το σύνολο του 2017, δύο μόλις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,5% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων της Istat στο 1,4% γεγονός που αποτελεί την ταχύτερη αύξηση από το 2010.
Παράλληλα, το δημόσιο έλλειμμα μειώθηκε στο 1,9% του ΑΕΠ, έναντι 2,5% το 2016, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών.
Μάλιστα, τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τόσο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο 2,1% όσο και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο 2,2%.
Σημειώνεται ότι για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, η οικονομία της Ιταλίας αναπτύχθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση, ενώ η τριμηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,3%.
Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Οικονομίας, Pier Carlo Padoan, τα παραπάνω στοιχεία αποτλεούν «τον καρό πολλών ετών εργασίας», ενώ πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «τα οφέλη των πολιτικών της οικονομικής ανάκαμψης θα επεκταθούν σε όλο και περισσότερους ανθρώπους».
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας, Paolo Gentiloni, τόνισε ότι οι αριθμοί ήταν «πολύ ενθαρρυντικοί», προσθέτοντας ότι η Ιταλία «δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το μονοπάτι της ανάκαμψης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης