Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Η Βρετανία μπορεί να πετύχει μόνο μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αυτή τη στιγμή

Barnier (ΕΕ): Η Βρετανία μπορεί να πετύχει μόνο μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αυτή τη στιγμή
Μόνο μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου άφησε ως επιλογή η στάση του Λονδίνου, δήλωσε ο Michel Barnier
Μόνο μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου άφησε ως επιλογή η στάση του Λονδίνου σχετικά με τους μελλοντικούς δεσμούς της με το μπλοκ, δήλωσε σήμερα (1/3/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, σε σεμινάριο στις Βρυξέλλες.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει μόνο του μία-μία τις πόρτες και το μόνο πιθανό μοντέλο που παραμένει είναι αυτό της συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών, όπως κάναμε πρόσφατα με τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Κορέα», δήλωσε ο Barnier.
«Είναι πάντα δυνατό να επιλέξουμε ένα πιο φιλόδοξο μοντέλο και να παραμείνουμε σε μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, αλλά αυτό θα σήμαινε μια ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής.
Ο Barnier τόνισε ακόμη ότι η ΕΕ δεν θα συμβιβαστεί ως προς αυτά που θεωρεί βασικές αρχές της - την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς και την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και ανθρώπων, μεταξύ άλλων.
Επίσης, προειδοποίησε ότι οι επιχειρήσεις θα είναι μόνο σίγουρες για οποιαδήποτε μεταβατική περίοδο μετά το Brexit όταν η συνθήκη για την αποχώρηση της Βρετανίας επικυρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους, εγκαίρως για μια έξοδο της χώρας τον Μάρτιο του 2019.
«Το μέλλον της ένωσής μας είναι πολύ πιο σημαντικό από το Brexit», δήλωσε ο Barnier

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης