Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριος 2018 - Στις 55,2 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά 8 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριος 2018 - Στις 55,2 μονάδες ο PMI
Παρά την αυξημένη ζήτηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο μεταποιητικός κλάδος της Μ. Βρετανίας σημείωσε επιβράδυνση
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/3) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,2 μονάδες, έναντι 55,3 μονάδων τον Ιανουάριο του 2018, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα υψηλά 51 μηνών στα οποία βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2017.
Η επιβράδυνση στον μεταποιητικό κλάδο ήρθε παρά την αύξηση στν εγχώρια και την εξωτερική ζήτηση, με τις νέες παραγγελίες να ενισχύονται με ταχύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, η στελέχωση του κλάδου αυξήθηκε για 19ο συνεχόμενο μήνα, με τον ρυθμό ανόδου να είναι ο δεύτερος ταχύτερος των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων της Μεγάλης Βρετανίας παρέμεινε αυξημένη τον Φεβρουάριο, με το 56% των επιχειρήσεων να εκτιμά ότι η παραγωγή του κλάδου θα είναι υψηλότερη μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.
Καθοριστικό ρόλο στην αισιοδοξία του κλάδου διαδραματίζουν οι αυξημένες νέες παραγγελίες και η επενδυτική δραστηριότητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης αισιοδοξίας παρέμεινε κοντά στα υψηλά 28 μηνών στα οποία βρέθηκε τον Ιανουάριο.
«Τα αποτελέσματα του Φεβρουαρίου παρείχαν μεικτά σημάδια αναφορικά με την υγεία του βρετανικού μεταποιητικού κλάδου, με τις εξαγωγές να υποχωρούν στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από το δημοψήφισμα για το Brexit», σχολίασε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson, για να προσθέσει ωστόσο ότι η παραγωγή ενδέχεται να ανακάμψει μέσα στους επόμενους μήνες.
«Οι νέες παραγγελίες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2017, ξεπερνώντας τον ρυθμό αύξησης της παραγωγής με μία από τις μεγαλύτερες διαφορές της τελευταίας δεκαετίας», καταλήγει ο Dobson.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης