Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Δεν εξετάζουμε προς το παρόν αλλαγές στη νομισματική μας πολιτική

Bank of Japan: Δεν εξετάζουμε προς το παρόν αλλαγές στη νομισματική μας πολιτική
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επανέλαβε τη δέσμευσή της απέναντι στην τρέχουσα νομισματική πολιτική της
Τη θέση ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον την τρέχουσα νομισματική πολιτική της διατύπωσε ο αξιωματούχος της τράπεζας, Goushi Kataoka, προειδοποιώντας παράλληλα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν εάν υπάρξει πρόωρη έξοδος.
Ειδικότερα, ο Kataoka, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Ιαπωνίας, τόνισε ότι ο συντονισμός μεταξύ της Bank of Japan και της κυβέρνησης της χώρας ήταν καθοριστικός για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεγαλύτερα νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης, τα οποία θα έχουν ως στόχο την αναζωογόνηση της ανάπτυξης.
«Για να επηρεάσουμε τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, είναι απαραίτητο ο πολιτικός συντονισμός μεταξύ κυβέρνησης και BoJ να διασφαλιστεί με δράσει και από τις δύο οντότητες», σχολίασε μεταξύ άλλων το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bank of Japan.
Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της BoJ, ο Kataoka ήταν το μόνο μέλος το οποίο διαφωνούσε με την απόφαση της Τράπεζας να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική πολιτική της.
«Με τον πληθωρισμό να παραμένει μακριά από το στόχο του 2%, ήταν πρόωρο για την Bank of Japan να εξετάσει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τα βήματα των αμερικανών και των ευραπαίων εταίρων», τόνισε ο Kataoka, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να εξετάσουμε μία αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής».
«Εάν η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής αλλάξει χωρίς να ληφθεί σοβαρά υπόψην η κατάσταση αυτή, υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψει η Ιαπωνία στον αποπληθωρισμό», προειδοποίησε ο αξιωματούχος της Bank of Japan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης