Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 19 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 50,3 μονάδες ο PMI

Κίνα: Σε χαμηλά 19 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 50,3 μονάδες ο PMI
Τα αποτελέσματα για τον κινεζικό μεταποιητικό κλάδο αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,3 μονάδες, έναντι 51,3 μονάδων τον Ιανουάριο του 2018, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν οριακή επιβράδυνση στις 51,2 μονάδες.
Ωστόσο, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το όριο των 50 μονάδων, το οποίο χωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση, με την αργία λόγω των εορτασμών του νέου έτους να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιβράδυνση του κλάδου.
«Ακόμα και αν λάβουμε υπόψην μία τέτοια μεταβλητότητα κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, τα στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν μία ξεκάθαρη επιβράδυνση για τις αρχές του 2018», τόνισε ο οικονομολόγος της Capital Economics, Julian Evans- Pitchard.
Η σημαντική πτώση στις νέες παραγγελίες οδήγησε σε λιγότερο αισιόδοξες προοπτικές ενός κλάδου ο οποίος κατά το περασμένο έτος αποτέλεσε σημαντικό πυλώνα για την οικονομία της χώρας.
Παράλληλα, επιβράδυνση κατέγραψε και ο μη μεταποιητικός κλάδος, με τον PMI να υποχωρεί στις 54,4 μονάδες, έναντι 55,3 μονάδων τον Ιανουάριο του 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Οι υποδείκτες των νέων παραγγελιών, των υπηρεσιών και των κατασκευών υποχώρησαν όλοι τον Φεβρουάριο, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το όριο των 50 μονάδων.
Σε ξεχωριστά στοιχεία της κυβέρνησης, η Κίνα κατέγραψε διεύρυνση στο εμπορικό έλλειμμα υπηρεσιών για τον Ιανουάριο του 2018, και συγκεκριμένα στα 21,8 δισ. δολ. έναντι 20,6 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης