Τελευταία Νέα
Διεθνή

UPS: Αξιώνει 1,7 δισ. ευρώ από την Κομισιόν για την ακύρωση συγχώνευσης με την ΤΝΤ

UPS: Αξιώνει 1,7 δισ. ευρώ από την Κομισιόν για την ακύρωση συγχώνευσης με την ΤΝΤ
Αποζημίωση συνολικά 1,7 δισ. ευρώ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αμερικανικός κολοσσός United Parcel Service
Αποζημίωση συνολικά 1,7 δισ. ευρώ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αμερικανικός κολοσσός United Parcel Service (UPS), μετά την απόφαση του 2013 να μπλοκάρει την προγραμματισμένη συγχώνευση με την ολλανδική εταιρεία παράδοσης δεμάτων, TNT Express.
Η κίνηση της UPS ήταν ευρέως αναμενόμενη και ακολουθεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ακύρωσε τη συγχώνευση μετά από τις έντονες αντιδράσεις της αντιμονοπωλιακής αρχής της ΕΕ.
Τον Μάιο του 2016, η FedEx εξαγόρασε την TNT έναντι 4,4 δισ. ευρώ, διευρύνοντας την παρουσία της στην Ευρώπη.
Το 2013 η TNT Express ανακοίνωσε ότι θα έχανε 4.000 θέσεις εργασίας μετά την αποτυχία της προσφοράς εξαγοράς της από την UPS.
«Αυτές οι παρεμβολές με τη σειρά τους προκάλεσαν σημαντική απώλεια για την UPS, διότι αν δεν είχαν πραγματοποιηθεί, η UPS θα είχε αποκτήσει την TNT», ανέφερε η αγωγή.
Εκπρόσωπος Τύπου της UPS δήλωσε ότι η επιχείρηση «ακολούθησε τη νομική οδό» στην αναζήτηση αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστη.
Η εταιρεία επέμεινε ότι η αξίωση αυτή «αντιστοιχεί σε αυτό που πιστεύουμε, μέσω αντικειμενικών εκτιμήσεων που επαληθεύτηκαν από τρίτους εμπειρογνώμονες.
Ήταν μια σημαντική ευκαιρία που απαγορεύτηκε αδίκως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης