Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Maduro κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές

Βενεζουέλα: Ο Maduro κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro υπέβαλε και επισήμως την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις 22 Απριλίου 2018, τις οποίες θα μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση.
"Ιδού το σχέδιο για την πατρίδα έως το 2025, που συνίσταται στην ενίσχυση του δρόμου και της κληρονομιάς του πολυαγαπημένου μας ηγέτη Hugo Chavez προς την οικονομική ευημερία" δήλωσε ο maduro παραδίδοντας τον φάκελό του στην πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE).
Η τελετή μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.
"Ορκίζομαι να μην σας απογοητεύσω. Η νίκη μας ανήκει" δήλωσε.
Ντυμένος με το παραδοσιακό κόκκινο πουκάμισο, ο Maduro επισκέφθηκε λίγο αργότερα τον τάφο του Chavez ο οποίος κυβέρνησε τη Βενεζουέλα από το 1999 μέχρι το 2013.
"Θα τον εκλέξουμε και πάλι, με το ψηφοδέλτιό μας θα επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουμε" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Hector Cadenas, ένας φιλοκυβερνητικός ακτιβιστής που περίμενε τον πρόεδρο έξω από τα γραφεία της CNE.
Εκμεταλλευόμενος την αποδυναμωμένη και διαιρεμένη αντιπολίτευση, ο Maduro προκήρυξε εκλογές για τις 22 Απριλίου 2018 ενώ κανονικά θα έπρεπε να διεξαχθούν στα τέλη του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης