Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Kim Jong-un και ο πατέρας του αιτήθηκαν βίζα σε δυτικές χώρες με πλαστά βραζιλιάνικα διαβατήρια

Ο Kim Jong-un και ο πατέρας του αιτήθηκαν βίζα σε δυτικές χώρες με πλαστά βραζιλιάνικα διαβατήρια
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un και ο πατέρας του Kim Jong Il χρησιμοποίησαν πλαστά βραζιλιάνικα διαβατήρια
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un και ο πατέρας του Kim Jong Il χρησιμοποίησαν πλαστά βραζιλιάνικα διαβατήρια, για να υποβάλουν αίτηση για βίζα για να επισκεφθούν τις δυτικές χώρες στη δεκαετία του 1990, όπως ανέφεραν ανώτερες πηγές ασφαλείας της Δυτικής Ευρώπης στο Reuters.
Ενώ η κυρίαρχη οικογένεια της Βόρειας Κορέας είναι γνωστό ότι έχει χρησιμοποιήσει ταξιδιωτικά έγγραφα που αποκτήθηκαν με ψευδείς προθέσεις, υπάρχουν μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα.
"Χρησιμοποίησαν αυτά τα βραζιλιάνικα διαβατήρια, τα οποία δείχνουν σαφώς τις φωτογραφίες του Kim Jong-un και του Kim Jong Il, για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν βίζες από ξένες πρεσβείες", δήλωσε μια ανώτερη πηγή ασφαλείας της Δύσης με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.
"Αυτό δείχνει την επιθυμία για ταξίδια και επισημαίνει τις προσπάθειες της άρχουσας οικογένειας, να οικοδομήσει μια πιθανή διαδρομή διαφυγής", ανέφερε η πηγή ασφάλειας.
Η βρετανική πρεσβεία στη Βραζιλία αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας δήλωσε ότι διερευνά.
Πηγή από τη Βραζιλία, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι τα δύο αυτά διαβατήρια ήταν νόμιμα έγγραφα όταν αποστέλλονταν ως κενά για την έκδοση βίζας.
Τέσσερις άλλες ανώτερες πηγές ασφαλείας της Δυτικής Ευρώπης επιβεβαίωσαν ότι τα δυο βραζιλιάνικα διαβατήρια με φωτογραφίες των Jong με τα ονόματα Josef Pwag και Ijong Tchoi χρησιμοποιήθηκαν για να ζητήσουν βίζες σε τουλάχιστον δυο χώρες.
Δεν έγινε γνωστό εάν εκδόθηκαν.
Τα διαβατήρια μπορεί επίσης να έχουν χρησιμοποιηθεί για να ταξιδέψουν στη Βραζιλία, την Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ, ανέφεραν οι πηγές.
Η ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri Shimbun ανέφερε το 2011 ότι ο Jong Un επισκέφθηκε το Τόκιο ως παιδί, χρησιμοποιώντας βραζιλιάνικο διαβατήριο το 1991 - πριν από την ημερομηνία έκδοσης των δύο βραζιλιάνικων διαβατηρίων.
Τα δύο 10ετή διαβατήρια φέρουν σφραγίδα με την ένδειξη "Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Πράγα" με ημερομηνία έκδοσης 26 Φεβρουαρίου 1996.
Οι πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου επιβεβαίωσε ότι οι φωτογραφίες ήταν αυτές του Kim Jong-un και του πατέρα του.
Το διαβατήριο με τη φωτογραφία του Jong-un εκδόθηκε στο όνομα του Josef Pwag με ημερομηνία γέννησης της 1ης Φεβρουαρίου 1983.
Τόσο λίγα είναι γνωστά για τονJong-un που ακόμη και η ημερομηνία γέννησής του αμφισβητείται.
Υπολογίζεται ότι ήταν 12 με 14 χρονών όταν εκδόθηκε το βραζιλιάνικο διαβατήριο.
Είναι γνωστό ότι ο Jong Un έχει πάει σε διεθνές σχολείο στη Βέρνη της Ελβετίας, όπου προσποιήθηκε ότι είναι γιος ενός πρέσβη.
Το διαβατήριο του Jong Il εκδόθηκε στο όνομα Ijong Tchoi με ημερομηνία γέννησης στις 4 Απριλίου 1940.
Ο Jong Il πέθανε το 2011.
Η πραγματική του ημερομηνία γέννησης ήταν το 1941.
Και τα δύο διαβατήρια αναφέρουν ως γενέτειρες των κατόχων το Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης