Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγορά πετρελαίου θα πετύχει την εξισορρόπηση μέσα στο 2018

ΟΠΕΚ: Είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγορά πετρελαίου θα πετύχει την εξισορρόπηση μέσα στο 2018
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Suhail Al Mazrouei, τόνισε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στον κλάδο
Την αιδιοδοξία του για την πορεία της αγοράς πετρελαίου εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei, ο οποίος τόνισε ότι η αγορά θα πετύχει την επανεξισορρόπηση μέσα στο τρέχον έτος.
Συγκεκριμένα, ο Al Mazrouei, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΟΠΕΚ για το τρέχον έτος, τόνισε ότι «είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της αγοράς», προσθέτοντας ότι ο στόχος της επανεξισορρόπησης θα επιτευχθεί μέσα στο 2018.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ ανέφερε ότι «η αγορά πετρελαίου χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις», οι οποίες έχουν υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, λόγω της κατάρρευσης των τιμών του μαύρου χρυσού.
Ωστόσο, τα σχόλια του Al Mazrouei δεν κατάφεραν να προσφέρουν ώθηση στο πετρέλαιο, το οποίο καταγράφει πτώση σήμερα, με το Brent να υποχωρεί κατά -0,27% στις 67,11 μονάδες, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,33% στις 63,70 μονάδες.
Η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ έρχεται σε μία χρονική περίοδο που οι χώρες του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία έχουν μειώσει σημαντικά την παραγωγή τους, στην προσπάθειά τους να εξισορροπήσουν την παγκόσμια αγορά, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά το έργο τους.
Μάλιστα, οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν το ερχόμενο έτος τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως, με την αμερικανική παραγωγή πλέον να ανέρχεται στα 10,27 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 2,7 εκατ. βαρελιών κατά την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης