Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά την άνοδο στη Wall - Στο +1,04% και τις 22.384 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά την άνοδο στη Wall - Στο +1,04% και τις 22.384 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε τη μεγαλύτερη απώλεια μεταξύ των ασιατικών αγορών, κλείνοντας στο -1,13% και τις 3.292,07 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (27/2) οι αγορές στην Ασία, οδεύοντας προς την ολοκλήρωση ενός μήνα με σημαντική μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές διατηρούν σταμμένο το βλέμμα τους στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,04% στις 22.384 μονάδες, περιορίζοντας περαιτέρω τις μηνιαίες του απώλειες στο -3,1%, καθώς το αμερικανικό δολάριο επιχειρεί να ανακάμψει έναντι του γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,24% στις 6.056,90 μονάδες, ενώ ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,06% κλείνοντας στις 2.456,14 μονάδες.
Στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε τη μεγαλύτερη απώλεια μεταξύ των ασιατικών αγορών, κλείνοντας στο -1,13% και τις 3.292,07 μονάδες, ενώ πτωτικά κινήθηκε και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, κλείνοντας στο -0,68% και τις 31.285 μονάδες.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,20% στις 10.815,47 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε σημειώσει άνοδο έως και +0,9%.
Οι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση, καθώς ο Powell αναμένεται να μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ προκειμένου να καταθέσει την εξαμηνιαία έκθεση της κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική πολιτική και την οικονομία.
Οριακά αμετάβλητες παραμένουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ να αντισταθμίζει την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά μέσω των περικοπών.
Συγκεκριμένα, το Brent παραμένει οριακά αμετάβλητο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,28 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 63,89 δολ. ανά βαρέλι.
Η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ έρχεται σε μία χρονική περίοδο που οι χώρες του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία έχουν μειώσει σημαντικά την παραγωγή τους, στην προσπάθειά τους να εξισορροπήσουν την παγκόσμια αγορά, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά το έργο τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης