Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Να σταματήσουν οι επιθέσεις της Ρωσίας στην ανατολική Γούτα της Συρίας

State Department: Να σταματήσουν οι επιθέσεις της Ρωσίας στην ανατολική Γούτα της Συρίας
Πρόκειται για οχυρό των ανταρτών που σφυροκοπούν οι δυνάμεις του Assad
Να σταματήσει τις επιθέσεις της στην ανατολική Γούτα της Συρίας, το οποίο αποτελεί οχυρό των ανταρτών που σφυροκοπείται αδιάκοπα από τις δυνάμεις του Assad καλεί τη Ρωσία το State Department.
«Το συριακό καθεστώς και οι Ρώσοι και Ιρανοί υποστηρικτές του συνεχίζουν να επιτίθενται στην Ανατολική Γούτα, ένα πυκνοκατοικημένο προάστιο της Δαμασκού, παρά την κατάπαυση του πυρός που ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Ρωσία διαθέτει την επιρροή που χρειάζεται για να τερματιστούν αυτές οι επιχειρήσεις, εάν αποφασίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς την εκεχειρία (που ζήτησε) ο ΟΗΕ.
Οι ΗΠΑ καλούν να σταματήσουν αμέσως οι επιθετικές επιχειρήσεις και να επιτραπεί επειγόντως η πρόσβαση στους εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις αρωγής, προκειμένου να φροντίσουν τους τραυματίες και να διανείμουν απολύτως απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια» ανέφερε με μηνύματα της στο twitter η εκπρόσωπος του State Department.
Η Ρωσία διέταξε να τεθεί σε εφαρμογή μια «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στην Ανατολική Γούτα «την 27η Φεβρουαρίου από τις 09:00 ως τις 14:00», όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 550 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών από τις 18 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης