Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (Bank of Japan): Η οικονομία της Ιαπωνίας δε βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αποπληθωρισμού

Kuroda (Bank of Japan): Η οικονομία της Ιαπωνίας δε βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αποπληθωρισμού
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας τόνισε ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει με σταθερό ρυθμό
Στο γεγονός ότι Τράπεζα της Ιαπωνίας δε σκοπεύει να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους ο στόχος για τον πληθωρισμός δεν έχει επιτευχθεί, αναφέρθηκε σήμερα (26/2) ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, υποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο τρέχον πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης.
Ειδικότερα, ο Kuroda, ο οποίος μίλησε ενώπιον του ιαπωνικού κοινοβουλίου, απέρριψε τις εκκλήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί εμπεριστατωμένη αξιολόγηση αναφορικά με το γιατί ο στόχος του πληθωρισμού δεν έχει επιτευχθεί, καθώς και το αν πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στο πλαίσιο της τρέχουσας πολιτικής.
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η επίτευξη του στόχου μας για τις τιμές έχει καθυστερήσει, αλλά χάρη στην επιρροή της ισχυρής νομισματικής χαλάρωσης, η οικονομία της Ιαπωνίας δε βρίσκεται πλέον σε κατάσταση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποπληθωρισμός», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Kuroda.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «τα πράγματα προχωρούν ομαλά, οπότες δεν υπάρχει κανένα σχέδιο σε αυτό το στάδιο ώστε να διεξαχθεί μία περιεκτική αναθεώρηση», κάνοντας λόγο για μία σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας.
Τα σχόλια του Kuroda καταδεικνύουν την απροθυμία της τράπεζας να διεξάγει μία συνολική αξιολόγηση, όπως αυτή του 2016, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει συζήτηση σχετικά με το εάν το πλαίσιο της BoJ χρειάζεται αλλαγές, με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά να επεναδιατυπώνει την αποφασιστικότητα της τράπεζας να διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική πολιτική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης