Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιβραδύνθηκε στο 2,5% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο 2017

Γερμανία: Επιβραδύνθηκε στο 2,5% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο 2017
Οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 2,7% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2017
Επιβράδυνση κατέγραψε η οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (23/2) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τις εξαγωγές ωστόσο να διατηρούν την οικονομία της χώρας σε σταθερή πορεία ανάπτυξης.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε κατά 2,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που η τριμηνιαία ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,6%, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Destatis.
Σύμφωνα με την γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, οι «θετικές παρορμήσεις» προήλθαν κυρίως από το εξωτερικό, εν μέσω «μεικτών σημάτων» από την εγχώρια οικονομία.
Αντικατοπτρίζοντας την τάση των προηγούμενων μηνών, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά +2,7% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που η κατανάλωση των νοικοκυριών παρέμεινε αμετάβλητη.
Παράλληλα, η δημόσια κατανάλωση αυξήθηκε κατά +0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι εταιρικές επενδύσεις συνέχισαν την ανοδική τους πορεία για ένα ακόμα τρίμηνο.
Η πλειοψηφία των οικονομολόγων εμφανίζεται αισιόδοξη για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, ωστόσο η πρόσφατη επιβράδυνση των δεικτών επιχειρηματικού κλίματος θα μπορούσε να σηματοδοτήσει κάποιο «πάγωμα» της ανάπτυξης τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης