Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 4 ετών υποχώρησαν οι εξαγωγές προς τη Β. Κορέα, λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ

Κίνα: Σε χαμηλά 4 ετών υποχώρησαν οι εξαγωγές προς τη Β. Κορέα, λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ
Το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας υποχώρησε κατά -52% σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2018, στα 215,97 εκατ. δολ.
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2014 υποχώρησε το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας για τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/2) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, καταδεικνύοντας ότι οι εμπορικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ εφαρμόζονται πλήρως από το Πεκίνο.
Η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας, καθώς και ο μοναδική της σύμμαχος, ωστόσο οι συνολικές εμπορικές συναλλαγές έχουν μειωθεί σημαντικά κατά τους τελευταίους μήνες, από τη στιγμή δηλαδή που τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις.
Ειδικότερα, το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε στα 215,97 εκατ. δολ. όγκος μειωμένος κατά -52% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017, την ίδια στιγμή που η μηνιαία πτώση ανέρχεται στο -31%.
Οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Βόρεια Κορέα ανήλθαν στα 168,88 εκατ. δολ. έναντι 257,73 εκατ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2017, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές ανήλθαν στα 47,09 εκατ. δολ. έναντι 54,68 εκατ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.
Τα αναλυτικότερα στοιχεία τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν αύριο (24/2) αναμένεται να παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετρικά με τις εισαγωγές και εξαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων από και προς τη Βόρεια Κορέα.
Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017, η Κίνα δεν εισήγαγε σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα και μόλυβδο από τη Βόρεια Κορέα, ενώ δεν εξήγαγε πετρελαιοειδή, με εξαίρεση μίας μικρής ποσότητας αεριωθούμενων καυσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης