Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΚΤ ανησυχεί για νομισματικό πόλεμο - Πολύ νωρίς για αλλαγές στο forward guidance

Η ΕΚΤ ανησυχεί για νομισματικό πόλεμο - Πολύ νωρίς για αλλαγές στο forward guidance
Στα πρακτικά σημειώνεται επίσης ότι το volalitty στο ευρώ αποτελεί πηγή αβεβαιότητας, η οποία απαιτεί παρακολούθηση
Την ανησυχία των αξιωματούχων της ΕΚΤ για το δολάριο, τις προθέσεις των ΗΠΑ και το volatility στο ευρώ, αντανακλούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.
Οι αντικρουόμενες δηλώσεις Trump - Mnuchin στο περιθώριο του Νταβός για το δολάριο, προκάλεσαν την ανησυχία του διοικητή της ΕΚΤ Mario Draghi, την οποία συμμερίζονται και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι, όπως προκύπτει από τα πρακτικά.
«Εκφράστηκαν ανησυχίες για τις πρόσφατες δηλώσεις σε διεθνές επίπεδο σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες  και ευρύτερα τις διεθνείς σχέσεις.
Τονίστηκε η σημασία τήρησης των συμφωνηθέντων όσον αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Αυτές οι συμφωνίες αποκλείουν το ενδεχόμενο ανταγωνιστικής υποτίμησης των νομισμάτων», όπως τονίζεται στα πρακτικά της ΕΚΤ.
Στα πρακτικά σημειώνεται επίσης ότι το volalitty στο ευρώ αποτελεί πηγή αβεβαιότητας, η οποία απαιτεί παρακολούθηση.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, στα πρακτικά της ΕΚΤ αναφέρεται ότι είναι πολύ νωρίς για αλλαγή στο forward guidance, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει μακριά από τον στόχο του 2%.
Η συζήτηση για τις όποιες αλλαγές σε επιτόκια και QE θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός του α΄τριμήνου του 2018, σύμφωνα με το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ.
Στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών το ευρώ υποχωρεί 0,11% στα 1,2282 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης