Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ford: Σχεδιάζει την ίδρυση τράπεζας στη Γερμανία λόγω πιθανών κινδύνων μετά το Brexit

Ford: Σχεδιάζει την ίδρυση τράπεζας στη Γερμανία λόγω πιθανών κινδύνων μετά το Brexit
Η Ford σχεδιάζει να συστήσει τράπεζα στη Γερμανία κατά το β΄ 6μηνο του 2018
Η Ford δήλωσε την Τρίτη 20 Φεβρουαριόυ ότι σχεδιάζει να συστήσει τράπεζα στη Γερμανία κατά το β΄ 6μηνο του 2018, αφού ζήτησε άδεια στη χώρα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αποφυγή των κινδύνων όταν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ford Credit Europe (FCE) ζήτησε τραπεζική άδεια στη Γερμανία για να λειτουργήσει παράλληλα με την υπάρχουσα στην Βρετανία το 2017, επειδή το μέλλον, που επιτρέπει στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν ολόκληρη την ΕΕ από μια ενιαία βάση, είναι αβέβαιο μετά το Brexit.
"Αναμένουμε ότι η γερμανική τράπεζα θα λειτουργήσει στο β΄ 6μηνο του 2018", δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
"Οποιαδήποτε αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της FCE με εταιρείες χρηματοδότησης εξαρτάται από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Brexit".
Η FCE δήλωσε ότι θα διατηρήσει τα κεντρικά της γραφεία στη Βρετανία και ότι το σχέδιο δεν θα περιλαμβάνει απώλειες θέσεων εργασίας ή σημαντικές αλλαγές στη βάση των εργαζομένων.
Η FCE, μια έμμεση θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Ford, παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε εμπόρους, πελάτες λιανικής, πελάτες στόλου και επιχειρήσεις σε Βρετανία και 11 ακόμα χώρες στην Ευρώπη.
Ως μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για το Brexit μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσει εταιρείες χρηματοδότησης σε αγορές στις οποίες έχει σήμερα υποκαταστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης