Τελευταία Νέα
Διεθνή

Munich Security Conference: Υπαρκτή η απειλή πυρηνικής σύγκρουσης

Munich Security Conference: Υπαρκτή η απειλή πυρηνικής σύγκρουσης
Δυστυχώς το συμπέρασμα φέτος είναι ότι ελλοχεύει πραγματικά ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας πυρηνικής σύγκρουσης
Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πυρηνική σύγκρουση, όπως προκύπτει από το Munich Security Conference, το λεγόμενο και «Νταβός της Γεωπολιτικής».
Τα τελευταία πενήντα χρόνια, η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC) αντικατοπτρίζει παραδοσιακά την τρέχουσα κατάσταση των στρατιωτικών υποθέσεων παγκοσμίως.
Κάθε Φεβρουάριο, πάνω από 450 ανώτεροι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από όλο τον κόσμο μεταβαίνουν στο Μόναχο της Γερμανίας για να συζητήσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις στην ασφάλεια.
Και ενώ υπήρξαν φορές τα τελευταία χρόνια που η MSC κατέγραψε σημάδια ελπίδας και αισιοδοξίας, κανένα από αυτά δεν ήταν φανερό φέτος, όπως σχολιάζει το Zerohedge.
Δυστυχώς το συμπέρασμα φέτος είναι ότι ελλοχεύει πραγματικά ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας πυρηνικής σύγκρουσης.


O πρόεδρος του MSC προειδοποίησε ότι ο πλανήτης βρίσκεται πολύ κοντά σε μια σημαντική διακρατική σύγκρουση και αντιμετωπίζει μια «σφοδρή πραγματικότητα».
Ο Ischinger προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολλές ανεπίλυτες κρίσεις, αστάθειες και συγκρούσεις σε γεωπολιτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με το Bloomberg το μείζον ζήτημα που απασχόλησε τη διάσκεψη, ήταν οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων.



Καθώς ο πλανήτης οδεύει προς μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών, ο Javier Solana, πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, και ο Sigmar Gabriel, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εξέφρασαν την  ανησυχία τους:
«Το πιο πιθανό θέατρο πυρηνικών συγκρούσεων θα είναι και πάλι εδώ, στο κέντρο της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Gabriel.
«Περιττό να πούμε ότι η επιστροφή σε μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη.
Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, Sergei Karaganon , η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο επικίνδυνη από ό, τι κατά τη διάρκεια της πυραυλικής κρίσης στην Κούβα το 1962, όταν ο πλανήτης βρέθηκε στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης