Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης ενδέχεται να μποϋκοτάρει τις προεδρικές εκλογές

Βενεζουέλα: Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης ενδέχεται να μποϋκοτάρει τις προεδρικές εκλογές
Οι επικριτές λένε ότι οι εκλογές της Βενεζουέλας είναι μια φάρσα, με τους βασικούς αντιπάλους του Maduro να απαγορεύονται από τη διαδικασία
Οι ηγέτες του αντιπολιτευτικού συνασπισμού της Βενεζουέλας εμφανίστηκαν αποφασισμένοι τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 να μποϋκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, πιστεύοντας ότι οι αρχές μεροληπτούν για τον πρόεδρο Nicolas Maduro και τους κυβερνώντες σοσιαλιστές του.
Ο Maduro, ο 55χρονος διάδοχος του Ουγκό Τσάβες, επιδιώκει την επανεκλογή του στην ψηφοφορία της 22ας Απριλίου, παρά τις διαμαρτυρίες προς το πρόσωπό του και την οικονομική κρίση.
Αλλά οι επικριτές λένε ότι οι εκλογές είναι μια φάρσα, με τους βασικούς αντιπάλους του Maduro να απαγορεύονται από τη διαδικασία και ένα εκλογικό όργανο που ευνοεί τους σοσιαλιστές.
Οι ηγέτες των κυριότερων κομμάτων στο συνασπισμό της Δημοκρατικής Ενότητας εξέταζαν για μέρες κατά πόσον θα συμμετάσχουν ή όχι στην ψηφοφορία.
Ορισμένοι πιστεύουν ότι ένα μποϊκοτάζ είναι αυτοκαταστροφικό, ενώ άλλοι λένε ότι η συμμετοχή θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και απλώς θα νομιμοποιήσει τη «δικτατορία» του.
"Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στις εκλογές", πρόσθεσε πηγή στο Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης.
Ένα άλλο μεγάλο αντιπολιτευόμενο κόμμα, η Λαϊκή Θέληση, με επικεφαλής τον ηγέτη Leopoldo Lopez, ο οποίος βρίσκεται υπό κατ 'οίκον περιορισμό, έχει ήδη ανακοινώσει μονομερώς ότι δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές.
Η εθνική εκλογική επιτροπή, η οποία θεωρείται ευρέως ως φιλοκυβερνητική, έχει απαγορεύσει τη Δημοκρατική Ενότητα και πολλά από τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν επίσημα στην ψηφοφορία.
Το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει ότι τα κόμματα δεν συμμορφώθηκαν με τους εκλογικούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής, προκειμένου να νομιμοποιήσουν εκ νέου το καθεστώς τους.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι μερικά κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν βίαια πραξικοπήματα και ότι είναι σε συμμαχία με μια δεξιά συνωμοσία με επικεφαλής τις ΗΠΑ για την ανατροπή του σοσιαλισμού στο έθνος του ΟΠΕΚ της Νοτίου Αμερικής.
Ο Μαντούρο επανειλημμένα αρνείται τυχόν ατέλειες στο εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας και αντέδρασε έντονα στη διεθνή μομφή της έκκλησης των εκλογών τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης