Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Τραυματίες από την επίθεση στο σχολείο της Φλόριντα επισκέφτηκε ο Trump

Guardian: Τραυματίες από την επίθεση στο σχολείο της Φλόριντα επισκέφτηκε ο Trump
Ένοχος δήλωσε για τους 17 φόνους ο 19χρονος δράστης, προκειμένου να γλιτώσει τη θανατική ποινή
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επισκέφτηκε την Παρασκευή 16/2 ένα νοσοκομείο της Φλόριντα για να συναντήσει επιζώντες της φονικής επίθεσης σε σχολείο, την ίδια στιγμή που ο δράστης δήλωνε ένοχος ενώπιον του εισαγγελέα, όπως γράφει ο Guardian.
"Eίναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη" ανέφερε ο Trump στους δημοσιογράφους, ενώ εξήρε τη δουλειά των γιατρών, των νοσοκόμων και των συνεργείων διάσωσης ως εκπληκτική.
Αλλά όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να αλλάξει ο νόμος για τα όπλα, ο Αμερικάνος πρόεδρος δεν απάντησε.
Την Παρασκευή 16/2 το βράδυ ο 19χρονος Nicola Cruz δήλωσε επίσης ένοχος για τους 17 φόνους, προκειμένου να αποφύγει τη θανατική ποινή.
Ο πρόεδρος με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ σχεδίαζαν επίσης να επισκεφτούν τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή.
Ο Trump έφτασε αμέσως στο νοσοκομείο που βρίσκεται 40 μίλια από το Palm Beach, όπου περνάει τα Σαββατοκύριακα, αλλά η επίσκεψή του στους τραυματίες και το ιατρικό προσωπικό έγινε εν μέσω μίας αυξανόμενης οργής για το το γεγονός ότι η πολιτεία δεν αναλαμβάνει δράση για τον έλεγχο των όπλων, αλλά και λόγω της παραδοχής του FBI ότι ολιγώρησε στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Μερικοί γονείς και επιζώντες, οργισμένοι ζητούσαν δράση για να αποφευχθούν μελλοντικές επιθέσεις, όπως είπε και ένας 17χρονος μαθητής που γλίτωσε από το μακελειό.
Ο θρήνος έχει δώσει τη θέση του στην οργή στην τοπική κοινωνία που ζητάει αλλαγή του νόμου για τα όπλα.
Το κλίμα που επικρατεί φάνηκε από όσα δήλωσε ο σερίφης της περιοχής Scott Israel, που είπε ότι "αν είσαι ένας εκλεγμένος αξιωματούχος και δεν αλλάξεις τα πράγματα και αφήσεις τους νόμους για τα όπλα ως έχουν, τότε δεν θα εκλεγείς ξανά σε αυτή την κοινότητα.
Μία μητέρα που έχασε την κόρη της, είπε ότι "το παιδί μου είναι νεκρό και μου φαίνεται αδιανόητο ότι δεν θα ξαναδώ την πριγκίπισσά μου".
Ο 17χρονος Cameron Kasky κατηγόρησε το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων επειδή δεν κάνει τίποτα για το θέμα και δημιούργησε και σελίδα στο Facebook για να πιέσει τους κυβερνώντες.
Ο Cruz είχε αγοράσει νόμιμα το αυτόματο όπλο και τα πυρομαχικά και πυροβόλησε 150 φορές στο σχολείο.
Ο Trump δεν είπε ούτε μία κουβέντα για τα όπλα στο διάγγελμά του την Πέμπτη 15/2, εξηγώντας ότι "δεν είναι αρκετό να αναλάβουμε δράση που θα μας κάνει απλά να νιώσουμε ότι κάτι διαφορετικό πράξαμε".
Η ομάδα που συστήθηκε μετά το μακελειό για την ασφάλεια από τα όπλα, δήλωσε ότι έχει λάβει 800 χιλιάδες δολάρια σε δωρεές, κάτι που θεωρεί ότι έδειξε τις προθέσεις των ψηφοφόρων εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου 2018.
Οι γονείς που είχαν χάσει, εξάλλου, τα παιδιά τους στην επίθεση του 2012, πιέζουν για μία πολιτική λύση που θα κάνει όλα τα σχολεία των ΗΠΑ ασφαλέστερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης