Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εκτιμήσεις οικονομολόγων για τις ιταλικές εκλογές (4/3) - Το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού

Οι εκτιμήσεις οικονομολόγων για τις ιταλικές εκλογές (4/3) - Το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού
Οι εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου 2018
Ο μη σχηματισμός κυβέρνησης θεωρείται το πιθανότερο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου του 2018.
Όπως προκύπτει από έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων, υπάρχει 38% πιθανότητα μη σχηματισμού κυβέρνησης, ακολουθούμενη από μία στις τρεις πιθανότητα για ένα Μεγάλο Συνασπισμό μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματου πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi και του πιο συντηρητικού Forza Italia του Silvio Berlusconi.
Παράλληλα, υπάρχουν 26% πιθανότητες για τη διεξαγωγή νέων εκλογών μέσα σε ένα διάστημα έξι μηνών ή ενός έτους.



«Το βασικό μας σενάριο παραμένει ότι η νέα κυβέρνηση, πιθανότητα μια κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού, θα επιφέρει μόνο μια μικρή βελτίωση στην παραγωγικότητα», δήλωσε ο Nicola Nobile, ανώτερος οικονομολόγος της Oxford Economics και πρόσθεσε «η ανάπτυξη της οικονομίας θα περιοριστεί στο 1%, με αποτέλεσμα η Ιταλία να παραμείνει μια από τις αργά αναπτυσσόμενες χώρες της ευρωζώνης».
Όσον αφορά στο ποια θα είναι η βασική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης στην Ιταλία, περισσότεροι από τους μισούς οικονομολόγους απάντησαν η αποφυγή της σύγκρουσης με την ΕΕ σχετικά με τις αυξημένες δαπάνες για τις δημόσιες επενδύσεις.
«Το παράδοξο εδώ είναι ότι η μη ύπαρξη κυβέρνησης και οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις θα μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα σύγκρουσης με την ΕΕ σε σχέση με τους στόχους των δημόσιων οικονομικών» επισημαίνει ο Gianluca Sanna, ανώτερος οικονομολόγος της Banca Monte Dei Paschi Di Siena στο Μιλάνο και προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα, αυτό θα σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση του Paolo Gentiloni θα παραμείνει στην εξουσία έως τον Απρίλιο, όταν η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού 2018 πρέπει να είναι λεπτομερής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης