Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε το αμερικανικό δολάριο - Στο -2% οι εβδομαδιαίες απώλειες

Σε χαμηλά τριών ετών υποχώρησε το αμερικανικό δολάριο - Στο -2% οι εβδομαδιαίες απώλειες
Το δολάριο αναμένεται να καταγράψει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων δύο ετών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών υποχώρησε ξανά το αμερικανικό δολάριο, παραμένοντας κοντά στο να καταγράψει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το 2016, καθώς το αρνητικό κλίμα δεν μπόρεσε να στηρίξει τα κέρδη του αμερικανικού νομίσματος από την άνοδο των ομολόγων.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχώρσε κατά -0,25% στις 88,38 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί ακόμα και στις 88,25 μονάδες, τη χαμηλότερη τιμή του από τον Δεκέμβριο του 2016.
Παράλληλα, ο δείκτης βρίσκεται καθ' οδόν, στο να καταγράψει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Φεβρουάριο του 2016, όταν και είχε υποχωρήσει κατά -2,6%.
Το δολάριο καταγράφει περαιτέρω πτώση έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,13% και τα 105,84 γεν, με τον επαναδιορισμό του Haruhiko Kuroda ως επικεφαλής της Bank of Japan από την κυβέρνηση της χώρας να φέρνει ανακούφιση στις τάξεις των επενδυτών, υποδεικνύοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει το τρέχον πρόγραμμα νομισματικής πολιτικής της.
«Η σταθερότητα στις συναλαγματικές ισοτιμίες του γεν είναι σημαντική, ενώ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη στάση της ιαπωνικής κυβένρησης αναφορικά με το γεγονός ότι θα λάβει την κατάλληλη δράση την κατάλληλη χρονική στιγμή, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Taro Aso.
Το ευρώ ενισχύεται κατά +0,23% έναντι του δολαρίου, στα 1,2541 δολ. ενώ οριακές μεταβολές παρουσιάζει η στερλίνα, η οποία καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,06% στα 1,4127 δολ.
Η πτώση στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, καθώς και στη βιομηχανική παραγωγή άσκησε σημαντικές πιέσεις στο δολάριο, ενώ η επιτάχυνση του πληθωρισμού δεν κατάφερε να παρέχει στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα.
Πλέον, οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι συνήθως στις τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, δεδομένων των ανησυχιών για τον πληθωρισμό.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της ACLS Global, Marshall Gittler, σημαντικός λόγος για την πτώση του δολαρίου αποτελεί η αβεβαιότητα της αγοράς για το αν η Fed θα υιοθετήσει επιθετικότερη πολιτική, δεδομένου ότι στην αντιστάθμιση μεταξύ πληθωρισμούς και ανάπτυξης, ενδεχομένως να υποστηρίξει τη δεύτερη, και να μην αυξήσει τα επιτόκια όπως αναμενόταν.
«Ενδεχομένως θα μπορούσε να οφείλεται και στο γεγονός ότι η αγορά επικεντρώνεται περισσότερο στην επιδείνωση των ελλειμμάτων, καθώς το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού αυξάνεται συνεχώς, ενώ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αγγίζει επίπεδα ρεκόρ», πρόσθεσε ο Gittler.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης