Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία πελατών της FedEx εκτέθηκαν σε μη ασφαλή server

tags :
Εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία πελατών της FedEx εκτέθηκαν σε μη ασφαλή server
Η εταιρεία παράδοσης πακέτων FedEx  έχει ανακτήσει με ασφάλεια μερικά από τα αρχεία πελατών που ήταν ορατά νωρίτερα σε έναν μη ασφαλή server
Η εταιρεία παράδοσης πακέτων FedEx δήλωσε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 ότι έχει ανακτήσει με ασφάλεια μερικά από τα αρχεία πελατών που ήταν ορατά νωρίτερα σε έναν μη ασφαλή server, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα προσωπικά δεδομένα "υπεξαιρέθηκαν".
Ο server είχε πάνω από 119.000 σκαναρισμένα έγγραφα από πελάτες από όλο τον κόσμο, όπως διαβατήρια, άδειες οδήγησης και άλλα στοιχεία, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ασφάλειας Kromtech.
Τα δεδομένα αποθηκεύτηκαν σε ένα server αποθήκευσης Amazon S3 και συλλέχθηκαν από την εταιρεία που απέκτησε η FedEx το 2014, την Bongo International.
Η FedEx αργότερα διέκοψε την υπηρεσία από την εταιρεία.
"Μετά από μια προκαταρκτική έρευνα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κάποιες αρχειοθετημένες πληροφορίες στη Bongo International που βρίσκονται σε ένα server είναι ασφαλείς", ανέφερε ο εκπρόσωπος της FedEx Jim McCluskey σε δήλωση.
"Δεν βρήκαμε ένδειξη ότι οποιαδήποτε πληροφορία έχει καταστρατηγηθεί και θα συνεχίσει την έρευνά μας", δήλωσε ο McCluskey.
Το περιστατικό επηρέασε ένα μικρό μέρος των πελατών της FedEx παγκοσμίως.
Το περιστατικό δεν δείχνει πολύ σοβαρό μετά την επίθεση στον κυβερνοχώρο το 2017 στην ολλανδική TNT Express της Fedex, η οποία μείωσε κατά 300 εκατομμύρια δολάρια το τριμηνιαίο κέρδος της.
Η εταιρεία με έδρα το Μέμφις και το Τενεσί ήταν ανάμεσα σε εταιρείες που ανέφεραν μεγάλες απώλειες εσόδων λόγω του ιού NotPetya, ο οποίος έπληξε τις επιχειρήσεις της Ουκρανίας πριν από τη διάδοσή του σε όλο τον κόσμο για να «μολύνει» λιμάνια, εργοστάσια και εταιρικά γραφεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης