Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας

tags :
Toyota: Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας
Τα αυτοκίνητα μεσαίας κατηγορίας δεν θα παράγονται σοτ μέλλον 
Καθώς οι υπηρεσίες κοινής χρήσης αλλάζουν τη λειτουργία και την ιδιοκτησία αυτοκινήτων, ο νέος σχεδιαστής της Toyota πιστεύει ότι τα οχήματα μετατοπίζονται είτε σε «κιβώτια με τροχούς» για καθημερινή χρήση είτε σε αυτοκίνητα εξαιρετικής πολυτέλειας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η ζήτηση για μοντέλα μαζικής παραγωγής.
Ο Simon Humphries, υπεύθυνος για τη σχεδίαση στις Toyota και Lexus, δήλωσε ότι στόλοι ηλεκτρικών ή αυτοκινούμενων οχημάτων τύπου λεωφορείου, μπορεί μία μέρα να εξαλείψουν την ανάγκη να οδηγούν οι άνθρωποι καθημερινά.
Αυτό θα μπορούσε μια μέρα να κάνει αυτοκίνητα όπως τα δημοφιλή μοντέλα Camry και Corolla ξεπερασμένα.
"Από τη μια πλευρά θα δούμε αυτό το βελτιστοποιημένο σύστημα μεταφοράς, αλλά από την άλλη πλευρά θα δείτε ένα καθαρό αγωνιστικό αυτοκίνητο", δήλωσε ο Humphries, ο οποίος τον περασμένο μήνα έγινε γενικός διευθυντής του τμήματος R&D και μηχανικής της Toyota.
"Θα υπάρξει μια πρακτική λύση.
Έτσι ίσως τα αυτοκίνητα μαζικής ζήτησης να εξαφανίζονται ολοένα και περισσότερο".
Η Toyota, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, η οποία επί σειρά ετών έχει επικεντρωθεί στην παραγωγή αξιόπιστων και λειτουργικών αυτοκινήτων, βλέπει πέρα από τα οχήματα προσωπικής χρήσης, για να επιβιώσει σε μία βιομηχανία που μεταμορφώνεται από την ηλεκτροκίνηση, τα αυτοοδηγούμενα και άλλες νέες τεχνολογίες.
Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανταγωνίζονται για να βρουν νέες, επικερδείς υπηρεσίες μεταφορών, η Toyota τον περασμένο μήνα παρουσίασε ένα ηλεκτρικό όχημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λεωφορείο, σε καταστήματα ή κινούμενα γραφεία.
Η Toyota σχεδιάζει να δοκιμάσει αυτά τα οχήματα επόμενης γενιάς στις αρχές της δεκαετίας του 2020.
Η ικανότητα των αυτοκινήτων να κινούνται μόνα τους στο μέλλον, μαζί με την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα αποτελέσει ένα σημείο αλλαγής σχεδιασμού οχημάτων, είπε ο Humphries, καθώς θα εξαλείψει την ανάγκη για τιμόνια, κινητήρες, ντεπόζιτα βενζίνης και άλλα παραδοσιακά μέρη, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό οχημάτων που είναι πιο κατάλληλα για χρήση.
"Αυτή τη στιγμή όλα σε ένα αυτοκίνητο από άποψη σχεδιασμού βασίζονται σε ένα πακέτο 100 ετών παλαιού τύπου κινητήρα και έναν οδηγό που κρατάει το τιμόνι", δήλωσε.
"Όταν δεν χρειάζεται να κρατάτε το τιμόνι, ο κόσμος είναι στις υπηρεσίες σας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης