Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε ομόλογα - Εταιρικά και macro στο επίκεντρο

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε ομόλογα - Εταιρικά και macro στο επίκεντρο
Με ήπια κέρδη έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι για τις υψηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων
Με ήπια κέρδη έκλεισαν σήμερα (15/2/2018) τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές ξεπέρασαν το αρχικό σοκ από τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, και έστρεψαν την προσοχή τους σε εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ παραμένουν ανήσυχοι για τις υψηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,53% υψηλότερα, στις 376,52 μονάδες,
Ο DAX στη Φρανκφούρτη, μετά από μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, έκλεισε με οριακά κέρδη 0,06%, στις 12.346,17 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,29%, στις 7.234,81 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 1,11% υψηλότερα, στις 5.222,52 μονάδες.


Στήριξη στις γαλλικές μετοχές προσέφεραν τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία κατέγραψε σημαντική πτώση κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017, υποχωρώντας κάτω από το όριο του 9% για πρώτη φορά μετά από σχεδόν εννέα χρόνια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σημερινά (15/2) στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας η ανεργίας υποχώρησε στο 8,9%, από 9,6% στο τέλος του γ’ τριμήνου του 2017.
Η σημαντική πτώση της ανεργίας στη Γαλλία παρέχει σημαντικό «μαξιλάρι» στον πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, καθώς οι αναθεωρήσεις της εργατικής νομοθεσίας αρχίζουν να τίθενται σε ισχύ.
Σε άλλα μακροοικονομικά νέα, πτώση σημειώθηκε στο πλεόνασμα του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο του 2017, περιορίζοντας κατ' επέκταση το πλεόνασμα της ενιαίας νομισματικής ζώνης για το σύνολο του προηγούμενου έτους.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο 1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, στα 180,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,5%, στα 155,3 δισ. ευρώ.
Κατά συνέπεια, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης περιορίστηκε στα 25,4 δισ. ευρώ, από 27,6 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν η Airbus, με τη μετοχή της να σημειώνει «άλμα» 10,3%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Aegon ενισχύθηκε κατά 2,2%, καθώς η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε διπλασιασμένα κέρδη, ενώ αύξησε τις προβλέψεις της.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Nestle υποχώρησε κατά 2%, καθώς οι πωλήσεις της για το 2017 ήταν κατώτερες των προσδοκιών, στα 89,8 δισ. ελβετικά φράγκα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης