Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η Τουρκία να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του ISIS

Mattis (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η Τουρκία να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του ISIS
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis, συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Nurettin Canikli, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
Εν μέσω της τουρκικής προκλητικότητας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη συριακή πόλη Αφρίν, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Jim Mattis, συνέστησε στην τουρκική κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί σημαντικά λόγω των διαφορετικών τους συμφερόντων στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Η Ουάσινγκτον επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών ενώ η Άγκυρα έχει εστιάσει στο να εμποδίσει τους Κούρδους της Συρίας να αποκτήσουν αυτονομία και να τροφοδοτούν κουρδικούς αντάρτες στο έδαφός της.
Αυτή η επισήμανση του Mattis έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογο του Nurettin Canikli στο περιθώριο της συνόδου του NATO.
«Ζήτησε το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του ISIS και στην αποτροπή της ανασύστασης της οργάνωσης στη Συρία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Όπως ανέφερε το Πεντάγωνο, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν το πλήρες φάσμα των διμερών αμυντικών δραστηριοτήτων τους και να αναζητήσουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία την Πέμπτη (15/2/2018) και την Παρασκευή (16/2/2018), όπου σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχος θα έχουν δύσκολες συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης