Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιταχύνθηκε στο 2,7% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο 2017

Ευρωζώνη: Επιταχύνθηκε στο 2,7% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο 2017
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 0,6% έναντι 0,7% το γ΄ τρίμηνο 2017
Οριακή άνοδο κατέγραψε ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την οικονομία της Ευρωζώνης για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/2) στοιχεία της Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε στο 2,7% έναντι 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που ο ρυθμός ανάπτυξης για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 2,6%.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, η ανάπτυξη της οικονομίας τόσο για την Ευρωζώνη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο 0,7%, ενώ αμφότερες σημείωσαν ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 2,5% για το σύνολο του 2017.
Κατά το περασμένο έτος, η ανάκαμψη της Ευρωζώνης μετατράπηκε σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς η ισχυρή άνοδος ξεπέρασε τις προσδοκίες για ορισμένες οικονομίες που προηγουμένως ήταν ασθενέστερες, όπως αυτή της Γαλλίας.
Σημειώνεται ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2017 το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,5% σε ετήσια βάση, με την τριμηνιαία ανάπτυξη να διαμορφώνεται στο 0,6%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης