Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιβραδύνθηκε στο 2,5% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο 2017

Γερμανία: Επιβραδύνθηκε στο 2,5% η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο 2017
Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Γερμανίας το δ΄ τρίμηνο 2017 επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (14/2) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, παραμένοντας ωστόσο σε θετικό έδαφος, λόγω της αυξημένης παγκόσμιας ζήτησης.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,5%, έναντι 2,9% το τρίτο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που η τριμηνιαία ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,6%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τη Destatis, οι εξαγωγές της χώρας κατέγραψαν σημαντική άνοδο, την ίδια στιγμή που οι επενδύσεις στους τομείς μηχανημάτων και εξοπλισμού κατέγραψαν επίσης άνοδο.
Η οικονομία της Γερμανίας παραμένει ισχυρή, με την αγορά εργασίας να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ η ενίσχυση του ευρώ και η αστάθεια στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας δε φάνηκε να ασκεί αρνητική επίδραση.
«Η Γερμανία δείχνει δύο διαφορετικά πρόσωπα, το γνωστό πρόσωπο της ισχυρής οικονομίας με υηψλές επιδόσεις και αυτό της εύθραυστης πολιτικής», σχολίασε ο οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski.
Ωστόσο, η πλειοψηφία των οικονομολόγων και των επιχειρήσεων παραμένει ιδιαίτερα αισιόδοξη αναφορικά με τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, ενώ η κυβέρνηση αναθεώρησε πρόσφατα επί τα βελτίω ις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2018, και συγκεκριμένα στο 2,4% έναντι 1,9% προηγουμένως.
«Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση», τόνισε η υπουργός Οικονομικών, Brigitte Zypries, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η έντονη άνοδος στην απασχόληση το 2017 είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης