Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το πετρέλαιο βρίσκεται σε διόρθωση και η τιμή του μπορεί να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο

CNBC: Το πετρέλαιο βρίσκεται σε διόρθωση και η τιμή του μπορεί να υποχωρήσει ακόμα περισσότερο
Σύμφωνα με τους αναλυτές του CNBC, η ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου είναι προσωρινή
Το πετρέλαιο βρίσκεται σε διόρθωση, υποχωρώντας λίγο περισσότερο από -10% σε σύγκριση με τα πρόσφατα υψηλά στα τέλη του Ιανουαρίου 2018, και ενώ ανέκαμψε ελαφρώς τη Δευτέρα (12/2) δεν υπάρχει κάποια βραχυπρόθεσμη δυναμική.
Στην πραγματικότητα, ενδεχομένως να υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση, με τα 55 δολ. ανά βαρέλι να βοηθούν στο βέλτιστο επίπεδο ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.
Τη Δευτέρα, το αμερικανικό αργό διαπραγματευόταν κοντά στα 60 δολ. ανά βαρέλι, ανακάμπτωντας από τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, έχοντας ως βασικούς κινητήριους μοχλούς το αποδυναμωμένο δολάριο, την ανάκαμψη στις μετοχές και τη συμμόρφωση του ΟΠΕΚ απέναντι στη συμφωνία για τις περικοπές παραγωγής.
Ωστόσο, δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από προσωρινή ανάκαμψη, καθώς οι αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος θα βοηθήσουν στην παροχή στήριξης απέναντι στο δολάριο, γεγονός που με τη σειρά του θα ασκήσει πιέσεις στο πετρέλαιο.
Το μεγάλο πρόβλημα με το πετρέλαιο είναι ότι έχει πολλά ζητήματα στα θεμελιώδη ώστε να στηρίξουν τις υψηλότερες τιμές, με την παραγωγή των ΗΠΑ να συνεχίζει να αυξάνεται, ξεπερνώντας τα 10,25 εκατ. βαρέλια, ενώ οι εξέδρες γεωτρήσεων αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω αυτή τη βδομάδα.
Την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε άνοδος των εξεδρών κατά 26, στις 791 συνολικά, γεγονός που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από το 2015, αυξάνοντας τα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης