Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (Bank of Japan): Η οικονομία της Ιαπωνίας χρειάζεται μία επίμονη νομισματική χαλάρωση

Kuroda (Bank of Japan): Η οικονομία της Ιαπωνίας χρειάζεται μία επίμονη νομισματική χαλάρωση
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας τόνισε ότι απαιτείται ακόμα χρόνος ώστε να επιτεχυθεί ο στόχος πληθωρισμού στο 2%
Την ανάγκη να διατηρηθεί η νομισματική χαλάρωση από την πλευρά της Bank of Japan επανέλαβε σήμερα (13/2) ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Kuroda, «παραμένουμε ακόμα μακριά από το να επιτύχουμε τον στόχο πληθωρισμού στο 2%, οπότε η διατήρηση της επίμονης νομισματικής χαλάρωσης είναι απαραίτητη για την οικονομία της Ιαπωνίας».
Παράλληλα, ανέφερε ότι τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τα εταιρικά κέρδη της χώρας ήταν σταθερά, γεγονός που καταδεικνύει ότι το πρόσφατο sell off στις αγορές δεν αποτελεί ένδειξη επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.
«Θα συνεχίσουμε να πρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της αγοράς στο εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομία και τις τιμές στην Ιαπωνία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Bank of Japan.
Απαντώντας στην κριτική ότι οι μαζικές αγορές περιουσικών στοιχείων της Bank of Japan στρεβλώνουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ο Kuroda τόνισε ότι η τράπεζα θα συνεχίζει να αγοράζει ETFs ως μέρος του προγράμματος χαλάρωσης που στοχεύει στην επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού στο 2%.
Αναφορικά με το ζήτημα των κρυπτονομισμάτων, ο ίδιος τόνισε ότι δεν αποτελούν απειλή για το γεν, καθώς χρησιμοποιούνται κυρίως για κερδοσκοπικές συναλλαγές και όχι για πληρωμές και μέσα διακανονισμού.
«Η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην εμπορία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων ώστε να διασφαλίσει ότι δε θα διαβρωθεί η εμπιστοσύνη του κοινού στην ασφάλεια των υφιστάμενων συστημάτων διακανονισμού εποπτευόμενων από την Κεντρική Τράπεζα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Kuroda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης