Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που κρύβουν τα κρυπτονομίσματα

ΕΕ: Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που κρύβουν τα κρυπτονομίσματα
Οι αρχές της ΕΕ εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα μην γνωρίζοντας τους σχετικούς κινδύνους
Οι Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές (ΕΕΑ) προειδοποίησαν σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2018 τους καταναλωτές πανευρωπαϊκά, σχετικά με τους κινδύνους της αγοράς εικονικών νομισμάτων.
Οι ΕΕΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα, μην γνωρίζοντας τους σχετικούς κινδύνους.
Τα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin, υπόκεινται σε ακραία μεταβλητότητα των τιμών και έχουν δείξει σαφή σημάδια μιας φούσκας τιμολόγησης.
Οι καταναλωτές που αγοράζουν τέτοια νομίσματα, πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος να χάσουν ένα μεγάλο ποσό, ή ακόμα και το σύνολο των χρημάτων που επενδύουν.

Μη ρυθμιζόμενα προϊόντα και συναλλαγές
Επιπλέον, τα κρυπτονομίσματα και οι συναλλαγές δεν ρυθμίζονται από το δίκαιο της ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα δεν έχουν οποιαδήποτε προστασία που συνδέεται με ρυθμιζόμενες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ένα ένα ανταλλακτήριο σταματήσει να λειτουργεί ή οι καταναλωτές έχουν χάσουν τα χρήματά τους επειδή ο λογαριασμός τους υπόκειται σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, δεν υπάρχει νόμος της ΕΕ που να καλύπτει τις απώλειές τους.

Λειτουργικά προβλήματα
Ορισμένες ανταλλαγές έχουν υποστεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια αυτών των διαταραχών, οι καταναλωτές δεν μπόρεσαν να αγοράσουν και να πουλήσουν ψηφιακά νομίσματα όταν ήθελαν και υπέστησαν ζημίες λόγω διακυμάνσεων των τιμών κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπής.
Τα νομίσματα εμφανίζονται σε πολλές μορφές.
Το πρώτο ήταν το Bitcoin, το οποίο ξεκίνησε το 2009 και από τότε έχουν εμφανιστεί πάρα πολλά.
Τα περισσότερα από αυτά εκμεταλλεύονται την τεχνολογία, που συνήθως αναφέρεται ως Blockchain.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης