Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες

Scholz (Γερμανία): Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες
Τι ανέφερε ο αντιπρόεδρος του SPD, δήμαρχος του Αμβούργου και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz
«Δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), δήμαρχος του Αμβούργου και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων ετών που ακολουθήθηκε στο εσωτερικό της χώρας, λέγοντας ότι ήταν σωστή σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της χώρας, ωστόσο, όπως τόνισε «το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι δεν είναι δική μας δουλειά να υπαγορεύουμε κανόνες σε άλλες χώρες» και πως αν έχουμε αυτό ως μέτρο «υπάρχουν ωστόσο πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε από κοινού».
Μάλιστα, ανέφερε ότι «σε αυτό το πεδίο έγιναν και κάποια λάθη στο παρελθόν».
Κληθείς να απαντήσει στο εάν θα απογοητευτούν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που χάρηκαν με την προοπτική η Γερμανία να έχει σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών, αφού ο Μ. Schulz μίλησε για το τέλος της επιταγής λιτότητας, απάντησε ότι ο ίδιος είναι «στη γραμμή που συμφωνήθηκε από κοινού στον κυβερνητικό συνασπισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης