Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Χιλιάδες διαδήλωσαν στην ιταλική πόλη Macerata μία βδομάδα μετά τους πυροβολισμούς κατά μεταναστών

Le Monde: Χιλιάδες διαδήλωσαν στην ιταλική πόλη Macerata μία βδομάδα μετά τους πυροβολισμούς κατά μεταναστών
"Για την ανεργία φταίει η κυβέρνηση και όχι οι μετανάστες" υποστήριξαν οι διαδηλωτές
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στον ρατσισμό το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην ιταλική πόλη Macerata, μία βδομάδα μετά τους πυροβολισμούς κατά μεταναστών, με συνέπεια να τραυματιστούν έξι εξ αυτών.
Οι διαδηλωτές ήρθαν και από μακρινά μέρη, καθώς τους είχαν καλέσει αριστερές και αντιφασιστικές οργανώσεις, έκαναν μία ήρεμη πορεία, κρατώντας σημαίες και τραγουδώντας το "Bella ciao" και άλλα αντιφασιστικά τραγούδια.
"Αν υπάρχουν άνεργοι, αυτό είναι λάθος της κυβέρνησης και όχι των μεταναστών" ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διαδηλωτές.
O κεντροαριστερός δήμαρχος της Macerata Romano Carancini είχε ζητήσει την ακύρωση όλων των συγκεντρώσεων για να εκτονωθεί η κατάσταση στην πόλη.
Αλλά οι αρχές έδωσαν άδεια την Παρασκευή 9/2 το βράδυ για να γίνει η διαδήλωση του Σαββάτου (10/2) υπό τον όρο ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτή δεν θα έμπαιναν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Για παν ενδεχόμενο τα σχολεία έμειναν κλειστά, η λειτουργία το βράδυ του Σαββάτου 10/2 ματαιώθηκε και πολλά εμπορικά καταστήματα κατέβασαν ρολά από το μεσημέρι.
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την πόλη.
Το βράδυ της Πέμπτης 8/2 είχαν γίνει συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και ακροδεξιούς της Forza Nuova, που διαδήλωναν κατά των μεταναστών.
Πριν μία εβδομάδα, ο Luca Traini, ένας νέος άνδρας με πολλά τατουάζ με φασιστικούς συμβολισμούς, πυροβόλησε καμιά 10αριά Αφρικανούς, τραυματίζοντας έξι εξ αυτών.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της Pamela Matropietro, μίας νέας κοπέλας 18 ετών, που το σώμα της βρέθηκε κομμένο σε κομμάτια, ενώ ένας Νιγηριανός συνελήφθη ως ύποπτος για το έγκλημα.
Άλλοι δύο Νιγηριανοί συνελήφθησαν στη συνέχεια με τον εισαγγελέα να υποστηρίζει πως η υπόθεση έκλεισε και πως πιθανότατα πρόκειται για μία δολοφονία που έγινε υπό την επήρεια υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης