Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αναζητείται αντικαταστάτης της Merkel - Δυσαρέσκεια για τις παραχωρήσεις στο SPD

Γερμανία: Αναζητείται αντικαταστάτης της Merkel - Δυσαρέσκεια για τις παραχωρήσεις στο SPD
Η καγκελάριος, που για χρόνια έμοιαζε να είναι αδιαπέραστη στην κριτική ακόμη και από το ίδιο το κόμμα της, είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα παραπόνων από το κόμμα της 
Την ανανέωση του κόμματος και την προετοιμασία ενός διαδόχου απαίτησε η νεολαία της συντηρητικής ένωσης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μετά την επίτευξη μιας συμφωνίας συνασπισμού που συγκέντρωσε πολλές επικρίσεις.
Πιεζόμενη να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από περισσότερους από τέσσερις μήνες πολιτικού αδιεξόδου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Merkel έκανε μεγάλες παραχωρήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και αναστάτωσε πολλούς στο κόμμα της συμφωνώντας να τους παραδώσει το ισχυρό υπουργείο Οικονομικών.
Η καγκελάριος, που για χρόνια έμοιαζε να είναι αδιαπέραστη στην κριτική ακόμη και από το ίδιο το κόμμα της, είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα παραπόνων μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε την Τετάρτη (7/2/2018) που άφησε το κόμμα της με έξι υπουργεία – τον ίδιο αριθμό με το SPD, οι επιδόσεις του οποίου στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν σαφώς χειρότερες.
Η δυσαρέσκεια είναι τόσο βαθιά ώστε οι συνάδελφοί της στο κόμμα έχουν αρχίσει να συζητούν ακόμη και για το ποιος θα μπορούσε εντέλει να την αντικαταστήσει.
Αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή καθώς η Merkel δεν είχε αντιμετωπίσει προηγουμένως κάποια αξιόπιστη πρόκληση στα 12 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στα ηνία της Γερμανίας.
Ορισμένοι σχολιαστές έχουν υπονοήσει πως μια αναθεώρηση στο μέσο της κυβερνητικής θητείας θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στη Merkel να αποχωρήσει με χάρη.
Αν η CDU δεν κινηθεί προς τα εμπρός με μια ανανέωση που θα φέρει νέα πρόσωπα και θα αυξήσει την ποικιλομορφία «η διάθεση θα συνεχίσει να είναι πολύ, πολύ κακή», δήλωσε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
«Θέλουμε νεότερους ανθρώπους, νεότερους πολιτικούς για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του κόμματος», είπε και πρόσθεσε «δεν μας μένει πολύς χρόνος ακόμα».
Με περίπου 115.000 μέλη, η νεολαία του κόμματος, που υποστηρίζει ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση νέων στην Ευρώπη, ασκεί επιρροή στο κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης