Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι σημαίνει για το ευρώ η τοποθέτηση του σοσιαλδημοκράτη Scholz στο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας

Τι σημαίνει για το ευρώ η τοποθέτηση του σοσιαλδημοκράτη Scholz στο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας
Ο Scholz θα μπορούσε να είναι ένας πολύ διαφορετικός υπουργός Οικονομικών, γεγονός που είναι πιθανό να προκαλέσει μια στροφή για την Ευρωζώνη, την πορεία των κρατικών ομολόγων και το ευρώ
Στο ερώτημα τι σημαίνει για το ευρώ η τοποθέτηση του σοσιαλδημοκράτη Olaf Scholz στη θέση του Wolfang Schaeuble στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, επιχειρούν να απαντήσουν οι αναλυτές σύμφωνα με το Marketwatch.
Ενώ ο Scholz θεωρείται φιλικός απέναντι στις επιχειρήσεις και μετριοπαθής, ο προκάτοχός του Wolfan Schaeuble είναι γνωστός για την έντονη κριτική που έχει ασκήσει στην ΕΚΤ, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Τον Οκτώβριο ο Schaueble είχε προειδοποιήσει ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είχε προκαλέσει μεγάλη αύξηση του χρέους και θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση.
Ο Scholz θα μπορούσε να είναι ένας πολύ διαφορετικός υπουργός Οικονομικών, γεγονός που είναι πιθανό να προκαλέσει μια στροφή για την Ευρωζώνη, την πορεία των κρατικών ομολόγων και το ευρώ.
«Η θητεία Scholz μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική από τη Γερμανία και ως εκ τούτου σε ταχύτερη ανάπτυξη και υψηλότερα επιτόκια,
Μια τέτοια αλλαγή θα στηρίξει το ευρώ, το οποίο ενισχύεται ήδη 2,1% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του 2018», υπογραμμίζει ο Marshall Gittler, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην ACLS Global.
«Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για το ευρώ», σχολιάζει ο Kit Juckes, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στη Societe Generale.
«Είτε θα είναι θετικό, είτε θα έχει μικρή επίδραση», σημειώνει.
Μελλοντικά ενδέχεται να αποδειχθεί θετική η αλλαγή για το ευρώ, πρόσθεσε ο Juckes, ωστόσο βραχυπρόθεσμα είναι απίθανο να αλλάξει δραματικά στάση η Γερμανία όσον αφορά τη δημοσιονομική της πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης