Τελευταία Νέα
Διεθνή

Samsung: Συνεχίζονται οι εισαγγελικές έρευνες για δωροδοκία του πρώην προέδρου της Ν. Κορέας

Samsung: Συνεχίζονται οι εισαγγελικές έρευνες για δωροδοκία του πρώην προέδρου της Ν. Κορέας
Οι εισαγγελείς της Σεούλ πραγματοποίησαν έρευνα σε γραφείο της Samsung Electronics στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Lee Myung-bak
Οι εισαγγελείς της Σεούλ πραγματοποίησαν έρευνα σε γραφείο της Samsung Electronics στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Lee Myung-bak, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.
Αναζητούν πιθανές αποδείξεις για οικονομική υποστήριξη από τη Samsung, σε μια εταιρεία που εικάζεται ότι ελέγχεται από τον Lee, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.
Εάν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, θα σημαίνει τη συμμετοχή του γίγαντα των ηλεκτρονικών σε ένα ακόμα πολιτικό σκάνδαλο, αφού ο κληρονόμος της Samsung, Jay Y. Lee, αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα, από ποινή φυλάκισης για δωροδοκία και υπεξαίρεση.
Οι εισαγγελείς ερευνούν έναν κατασκευαστή εξαρτημάτων αυτοκινήτων που διαχειρίζεται η οικογένεια του Lee Myung-bak, για κατηγορίες ότι η εταιρεία εκμεταλλευόταν ένα ταμείο για τον πρώην πρόεδρο, μέσω του οποίου έρχονταν επιδοτήσεις.
Ο Lee αρνείται τυχόν ισχυρισμούς, αποκαλώντας την έρευνα πολιτική εκδίκηση.
Η απελευθέρωση του Jay Y.Lee ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας, εν μέσω δημόσιας οργής για τους στενούς δεσμούς μεταξύ πολιτικών και επιχειρήσεων.
Είχε φυλακιστεί για την εμπλοκή του σε μια υπόθεση διαφθοράς που έπηξε 2017 έναν άλλο πρώην πρόεδρο, τον Park Geun-hye.
Σε ξεχωριστή περίπτωση, ο πρόεδρος της Samsung Electronics, Lee Kun-hee, ο οποίος είναι ο πατέρας του Jay Y. Lee, χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία της Νότιας Κορέας την Πέμπτη ως ύποπτος σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης