Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones, κέρδη και για S&P 500

Άνοδος άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones, κέρδη και για S&P 500
Ενισχύεται η Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο περί τις 200 μονάδες 
(upd) Κέρδη άνω των 200 μονάδων καταγράφει σήμερα (07/02/2018) ο Dow Jones, ανακάμπτοντας γρήγορα από τις απώλειες που σημείωσε στο άνοιγμα, ενώ σε θετικό έδαφος κινείται και ο S&P 500, μία ημέρα μετά τη σημαντική ανάκαμψη που κατέγραψαν οι τρεις βασικοί αμερικανικοί δείκτες μετά το sell-off της Δευτέρας, που τρόμαξε τους επενδυτές παγκοσμίως.
Περί τις 17:15, ο Dow Jones ενισχύεται σχεδόν κατά 1%, στις 25.152 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,8% και κινείται στις 2.716 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα, στις 7.140 μονάδες.


Την ίδια ώρα, ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE Volatility Index (VIX) ή δείκτης φόβου υποχωρεί σημαντικά, κατά 22%, στις 23 μονάδες.
Χθες, ο δείκτης είχε ανέλθει σε υψηλό άνω των 2,5 ετών, ξεπερνώντας τις 50 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, εκ νέου άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ, με την απόδοση του 10ετούς να ανέρχεται στο 2,8%, μετά το χαμηλό 2 εβδομάδων του 2,65% που σημείωσε χθες.
Μετά από ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, οι τρεις δείκτες της Wall έκλεισαν χθες με ισχυρή άνοδο, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να σημειώνουν κέρδη 2,34% και 1,74% αντίστοιχα, μία ημέρα μετά το κραχ, κατά το οποίο ο Dow διολίσθησε ενδοσυνεδριακά έως και 1.500 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και έξι χρόνια.
Πάντως, παρά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο, οι τρεις δείκτες υποχωρούν τουλάχιστον κατά 4% από την περασμένη Παρασκευή (2/2).
Οι τελευταίες ταραχώδεις συνεδριάσεις της Wall οφείλονται στους φόβους ότι η άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, η «ανάσα» στη Wall προσέφερε ώθηση στις διεθνείς αγορές σήμερα, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να ανακάμπτουν σημαντικά, μετά τη χθεσινή «βουτιά».
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, χαρακτήρισε «υγιή» τη διόρθωση στη Wall, εκτιμώντας ότι δεν θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Hasbro ενισχύεται περισσότερο από 4%, παρά το γεγονός ότι ανέφερε πωλήσεις κατώτερες των προσδοκιών για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στην αγορά προσφέρει και η χθεσινή έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ του νομοσχεδίου για την προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους έως τις 23 Μαρτίου 2018.
Πλέον, η Γερουσία καλείται να συζητήσει και να ψηφίσει επί αυτού του σχεδίου νόμου πριν από τη λήξη της προθεσμίας, η οποία είναι ορισμένη για αύριο Πέμπτη (8/2).
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, δεχόμενο ώθηση από τη νέα υποχώρηση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το αργό ενισχύεται κατά 0,6%, στα 63,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει κέρδη 1% και κινείται στα 67,5 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου υποχώρησαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, στα 418,4 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης