Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nvidia: Πρόκληση για την πορεία της εταιρείας η πτώση των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων

Nvidia: Πρόκληση για την πορεία της εταιρείας η πτώση των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων
Τα κρυπτονομίσματα έχουν δώσει στη Nvidia και σε άλλους κατασκευαστές τσιπ μεγάλη ώθηση τα τελευταία 3μηνα
Τα κρυπτονομίσματα έχουν δώσει στη Nvidia και σε άλλους κατασκευαστές τσιπ μεγάλη ώθηση τα τελευταία 3μηνα, καθώς οι ανθρακωρύχοι των κρυπτονομιμσμάτων έχουν αγοράσει τεράστιες ποσότητες GPUs (μονάδες επεξεργασίας γραφικών), ενώ οι τιμές του bitcoin και των άλλων νομισμάτων εκτοξεύθηκαν.
Η τεράστια ζήτηση άδειασε από αποθέματα τις αλυσίδες εφοδιασμού της Nvidia και αύξησε τις τιμές των καρτών γραφικών στις δευτερογενείς αγορές.
Όλη αυτή η πρόσθετη ζήτηση εκτιμάται ότι ενίσχυσε τα έσοδα της Nvidia στο δ΄ 3μηνο 2017, αλλά αφήνει την Nvidia με ένα μεγάλο πρόβλημα.
"Πιστεύουμε ότι η εταιρεία θα πρέπει να δει την προοπτική της Υψηλής Απόδοσης για να διαπιστώσει την πορεία της (κυρίως λόγω της βραχυπρόθεσμης εκτέλεσης)", δήλωσε ο Mitch Steves, αναλυτής της RBC.
Ο Steves λέει ότι η πρόσθετη ζήτηση για GPU, έχει δώσει ώθηση τις μετοχές της Nvidia, γεγονός που θα κάνει δύσκολο για την εταιρεία να εντυπωσιάσει τους επενδυτές όταν αναφέρει τα κέρδη .
Η εταιρεία δεν μπορεί απλώς να αναφέρει την αύξηση των συνολικών εσόδων, θα πρέπει να δείξει ότι αυξάνει τα έσοδά της εκτός του τμήματος γραφικών, επειδή η ενίσχυση από τα ψηφιακά νομίσματα θα χαθεί τελικά, καθώς οι τιμές τους πέφτουν και το ενδιαφέρον χάνεται.
Η AMD, ο βασικός αντίπαλος της Nvidia στον χώρο των GPU, είδε τις μετοχές να πέφτουν κατά περίπου 6% αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δ΄ 3μηνο του 2017.
Η AMD δήλωσε ότι είχε αύξηση 5-6% στα ετήσια έσοδα το 2017 και δήλωσε ότι περίπου το 1/3 της αύξησής της στον κλάδο γραφικών και πληροφορικής προέρχεται από αυξημένη ζήτηση για GPU, κάτι που δεν ήταν αρκετό για τους επενδυτές.
Οι μετοχές της AMD σημείωσαν ραγδαία ανάκαμψη.
Η Citron Research και η Goldman Sachs εξέφρασαν πρόσφατα τις ανησυχίες τους σχετικά με το πόσο αυξήθηκε η Nvidia το περασμένο έτος, εξαιτίας του ενθουσιασμού γύρω από τη ζήτηση για τα ψηφιακά νομίσματα, με αποτέλεσμα η Citron να μειώσει τον στόχο της και η Goldman να απομακρύνει τη μετοχή από τη λίστα της.
Ο Steves πιστεύει ότι τα νέα τσιπ των κέντρων δεδομένων θα αναζωογονήσουν την ανάπτυξη της εν λόγω μονάδας.
Η Nvidia αναπτύσσει επίσης τα τσιπ αυτόνομης οδήγησης, που λογικά θα βελτιώσουν τις πωλήσεις, καθώς περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κυκλοφορούν αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα.
Αυτές οι δύο μονάδες είναι περιοχές δυνητικής ανάπτυξης για την Nvidia και με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι δεν είναι απλά μια εταιρεία που ειδικεύεται στα ψηφιακά νομίσματα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης