Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν από το Κογκρέσο νομοσχέδιο για τα ψηφιακά νομίσματα

ΗΠΑ: Οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν από το Κογκρέσο νομοσχέδιο για τα ψηφιακά νομίσματα
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενδέχεται να ζητήσουν από το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοσχέδιο για την εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενδέχεται να ζητήσουν από το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοσχέδιο για την εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων, λόγω των κινδύνων που θέτει η αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, όπως δήλωσε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Τα σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Jay Clayton ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, είναι η ισχυρότερη ένδειξη ότι οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν νέους νόμους, για να εξετάσουν λεπτομερώς το εμπόριο και την επένδυση στα ψηφιακά νομίσματα.
Ο Clayton, ο οποίος κατέθεσε μαζί με τον Christopher Giancarlo, πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορευμάτων και Παραγώγων, είπε ότι οι οργανισμοί συντονίζουν το Υπουργείο Οικονομικών και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed, Federal Reserve) για το θέμα, αλλά πρόσθεσε ότι οι νομοθέτες ενδέχεται να απαιτείται να ενισχύσουν τις ρυθμιστικές εξουσίες.
"Μπορεί να επιστρέψουμε μαζί με το Υπουργείο και την Fed να ζητήσουμε πρόσθετη νομοθεσία", δήλωσε ο Clayton όταν ρωτήθηκε εάν το Κογκρέσο χρειάζεται να ενεργήσει περαιτέρω.
Η ακρόαση ακολούθησε τη συρρίκνωση της τιμής του bitcoin, το οποίο έχει χάσει περίπου το 50% της αξίας του από την αρχή του έτους, με ανησυχίες για την έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου, μέχρι την απαγόρευση από ορισμένες τράπεζες να χρησιμοποιούνται πιστωτικές κάρτες για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων.
Ο γερουσιαστής Mike Crapo, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής και ο δημοκρατικός γερουσιαστής Sherrod Brown, ήταν μεταξύ των γερουσιαστών που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την αστάθεια, την προστασία των επενδυτών και τους κινδύνους από τις εγκληματικές ενέργειες στον κυβερνοχώρο, στην εικονική αγορά συναλλάγματος.
"Μετά την κατάρρευση του διεθνούς χρηματιστηρίου Coincheck και των ανησυχιών των διαφόρων ρυθμιστικών αρχών και των συμμετεχόντων στην αγορά, υπάρχει παραδείγματα που αυξάνουν τις ανησυχίες των επενδυτών", δήλωσε ο Crapo αναφερόμενος στην πρόσφατη κλοπή των χάκερ 530 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιαπωνική εταιρεία ανταλλαγής coincheck.
Η ομοσπονδιακή νομοθεσία μπορεί να συμβάλει στον εξορθολογισμό και να διευκρινίσει ποια υπηρεσία έχει την εξουσία να εποπτεύει την υποκείμενη αγορά ψηφιακών νομισμάτων, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές.
Οι Clayton και Giancarlo αμφισβήτησαν επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι αντίστοιχες υπηρεσίες τους θα χρηματοδοτήσουν τον αυξημένο έλεγχο της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς, ενώ ο Clayton δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους για να στελέχωσε το τμήμα εμπορικών συναλλαγών και αγορών.
"Το προσωπικό είναι η μεγαλύτερη πρόκλησή αυτή τη στιγμή", πρόσθεσε.
Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής δεν φάνηκαν να διατυπώνουν σαφή θέση σχετικά με το εάν θα προχωρήσουν τη νομοθεσία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης