Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στέλεχος της Lehman Brothers: Θα υπάρξει πολύ περισσότερος πόνος στις αγορές προσεχώς

Στέλεχος της Lehman Brothers: Θα υπάρξει πολύ περισσότερος πόνος στις αγορές προσεχώς
Μην σας κυριαρχήσει ο ενθουσιασμός ότι σύντομα θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση....υποστηρίζει πρώην στέλεχος της Lehman Brothers
Θα υπάρξει πολύ περισσότερος πόνος στις αγορές προσεχώς προειδοποιεί στέλεχος της πρώην Lehman Brothers που κατέρρευσε προκαλώντας την μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική κρίση στην ιστορία.
Έχει σημειωθεί ραγδαία επιδείνωση των θεμελιωδών μεγεθών της αγοράς και αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και σε αυτές τις πολύ χαμηλότερες τιμές, οι μετοχές παγκοσμίως δεν φαίνονται ακόμη ελκυστικές.
Είναι αλήθεια ότι η παγκόσμια ανάπτυξη εξακολουθεί να υποστηρίζει τις αγορές και έτσι είναι απίθανο να είναι η αρχή μιας μακράς διάρκειας bear market.
Ωστόσο, ένας από τους βασικούς πυλώνες της αγοράς που έχει εξασθενήσει είναι η ρευστότητα.
Ταυτόχρονα έχουμε και μια έκρηξη αστάθειας.
Αυτό θα έχει διαρκές αντίκτυπο μειώνοντας τα βιώσιμα επίπεδα μόχλευσης τόσο για τις τράπεζες όσο και για τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου για το υπόλοιπο του 2018.
Αυτό είναι ένα άλλο σοβαρό πλήγμα στη ρευστότητα.
Όλα αυτά έρχονται μια στιγμή που ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας ρεκόρ για τις εισροές κεφαλαίων και θετικών προσδοκιών. Υπάρχουν πολύ λιγότερα μετρητά στο περιθώριο για να τοποθετηθούν μετά την πρόσφατη βουτιά από ό, τι ήταν μόνο πριν από λίγες εβδομάδες.
Μια επιπλέον προειδοποίηση:
Μην σας κυριαρχήσει ο ενθουσιασμός ότι σύντομα θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση.
Οι αγορές που αντιμετωπίζουν τους κινδύνους βλέπουν τις πιο ισχυρές βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις σε αυτές τις συνθήκες, όταν η ρευστότητα είναι χαμηλότερη και η καταστροφή του πλούτου σημαίνει ότι πολλοί traders έχουν εξασθενημένο οπλοστάσιο και μειωμένη πεποίθηση ότι οι αγορές θα ανακάμψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης