Διεθνή

Kuroda (Bank of Japan): Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τα επιτόκια μέσα στους επόμενους μήνες

Kuroda (Bank of Japan): Δεν πρόκειται να αυξήσουμε τα επιτόκια μέσα στους επόμενους μήνες
Ο επικεφαλής της Bank of Japan τόνισε ότι η ανάκαμψη στις οικονομίες της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης διευρύνεται σε όλους τους τομείς
Το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο επόμενο διάστημα απέκλεισε σήμερα (6/2) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας.
Ειδικότερα, ο Kuroda τόνισε ότι δεν προέκυψε κάποιο μεγάλο πρόβλημα από τις αγορές μετοχών που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια, υποδηλώνοντας ότι η τράπεζα θα διατηρήσει τον τρέχοντα ρυθμό των αγορών.
«Ο πληθωρισμός στην Ιαπωνίας δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε το 1%», σχολίασε ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «δεν είανι κατάλληλο να αλλάξουμε πρόωρα τη νομισματική πολιτική μόνο και μόνο ώστε να δημιουργήσουμε έναν μελλοντικό χώρο».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είναι σωστό να αυξήσουμε τώρα τον στόχο απόδοσης των 10ετών κρατικών ομολόγων μας, ακόμα και με ένα μικρό περιθώριο».
Σύμφωνα με τον Kuroda, τα θεμελιώδη πίσω από τις τιμές στις μετοχές παρέμειναν σταθερά, καθώς οι οικονομίες στην Ιαπωνία, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη βρίσκονται σε «πολύ καλή κατάσταση».
«Η ανάκαμψη διευρύνεται σε όλους τους τομείς και οι προοπτικές παραμένουν καλές», ανέφερε ο επικεφαλής της Bank of Japan, προσθέτοντας ότι η τράπεζα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης