Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Προτρέπει τη Lufthansa να μην συγχωνεύσει την πρώην κρατική Brussels Airlines με την Eurowings

Βέλγιο: Προτρέπει τη Lufthansa να μην συγχωνεύσει την πρώην κρατική Brussels Airlines με την Eurowings
Είναι ζωτικής σημασίας η Brussels Airlines, μαζί με τους πολλούς εταίρους της, να μπορέσουν να αναπτύξουν περαιτέρω τον κόμβο στις Βρυξέλλες και το δίκτυο πτήσεων προς την Ευρώπη
Σχεδόν 100 βελγικές εταιρείες απηύθυναν έκκληση τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στη γερμανική Lufthansa, να διατηρήσει τη Brussels Airlines με έδρα στο Βέλγιο και να μην την συγχωνεύσει με την Eurowings, καθώς η γερμανική εταιρεία αντικατέστησε την διοίκηση της βελγικής αεροπορικής εταιρείας.
Η Lufthansa, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο της πρώην κρατικής αεροπορικής το 2016, διόρισε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 νέο διευθύνοντα σύμβουλο και επικεφαλής λειτουργό της αεροπορικής εταιρείας.
Η Christina Foerster θα αναλάβει την ηγεσία της Brussels Airlines την 1η Απριλίου 2018, δήλωσε η Brussels Airlines σε δήλωση στην ιστοσελίδα της μετά από συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου.
Τα στελέχη των βελγικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Solvay και AB Inbev, ανέφεραν σε ανοικτή επιστολή ότι η συνδεσιμότητα που προσέφερε η Brussels Airlines ήταν στρατηγικά σημαντική για το Βέλγιο και την ικανότητά του να εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες.
"Υποστηρίζουμε σήμερα ότι η Brussels Airlines παραμένει μια ισχυρή αεροπορική εταιρεία, με έδρα στις Βρυξέλλες, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των διαφόρων τμημάτων της αγοράς", γράφουν σε επιστολή.
"Είναι ζωτικής σημασίας η Brussels Airlines, μαζί με τους πολλούς εταίρους της, να μπορέσουν να αναπτύξουν περαιτέρω τον κόμβο στις Βρυξέλλες και το δίκτυο πτήσεων προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο".
Απαντώντας στην επιστολή η Eurowings της Lufthansa, δήλωσε ότι τα πλεονεκτήματα και των δύο αεροπορικών εταιρειών θα συνδυαστούν.
"Δεν υπάρχει διαφορά στο περιεχόμενο μεταξύ των απαιτήσεων της βελγικής οικονομίας και των σχεδίων της Eurowings, για την οικοδόμηση μιας ισχυρής, βιώσιμης και κορυφαίας πανευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας μαζί με τις Brussels Airlines", δήλωσε ένας εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι Brussels Airlines θα διατηρήσουν τη βάση τους στις Βρυξέλλες.
Η Lufthansa χρησιμοποιεί τη Brussels Airlines για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε μεγάλες αποστάσεις, για τη Eurowings από το Ντίσελντορφ.
Η επιστολή χαιρετίστηκε από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Brussels Airlines, στην οποία απασχολούνται 3.400 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης