Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds Bank: Απαγορεύει στους πελάτες να αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα με πιστωτικές κάρτες

Lloyds Bank: Απαγορεύει στους πελάτες να αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα με πιστωτικές κάρτες
Ο όμιλος Lloyds δήλωσε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, ότι απαγορεύει στους πελάτες της να αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες
Ο όμιλος Lloyds δήλωσε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, ότι απαγορεύει στους πελάτες της να αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες, ακολουθώντας την κίνηση την περασμένη εβδομάδα μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ.
"Σε όλο τον όμιλο τη Lloyds Bank, τη Bank of Scotland, Halifax και MBNA, δεν δεχόμαστε συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες που συνδέονται με την αγορά κρυπτονομισμάτων", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση στο CNBC.
Ανησυχίες έχουν προκύψει, ότι οι άνθρωποι που αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα, όπως bitcoin, θα χρεωθούν με επιπλέον χρέος λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας των τιμών, ιδιαίτερα με δεδομένο ότι bitcoin έπεσε κάτω από 8,000 δολάρια για πρώτη φορά σε πάνω από δύο μήνες.
Τον Νοέμβριο 2017, λίγο πριν το bitcoin φτάσει το ρεκόρ πάνω από 19.000 δολάρια ο όρος αναζήτησης στο ίντερνετ "αγορά bitcoin με πιστωτική κάρτα" ήταν σε άνοδο.
Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, είπε στο Bloomberg σε πρόσφατη συνέντευξή της, ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τα κρυπτονομίσματα "πολύ σοβαρά".
Άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο από την Κίνα έως τη Νότια Κορέα, έχουν εφαρμόσει επίσης κανόνες για να προσπαθήσουν να ρυθμίσουν το χώρο.
Η κίνηση του ομίλου Lloyds ακολουθεί τις τράπεζες στις ΗΠΑ.
Οι J.P. Morgan Chase, Bank of America και Citigroup δήλωσαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ότι δεν επιτρέπουν πλέον στους πελάτες να αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα, χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης