Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombret (Bundesbank): Ευάλωτοι στα σοκ οι προϋπολογισμού πολλών χωρών της ευρωζώνης

Dombret (Bundesbank): Ευάλωτοι στα σοκ οι προϋπολογισμού πολλών χωρών της ευρωζώνης
Ο Andreas Dombret, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Bundesbank, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνολικής αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης
Ευάλωτες σε μελλοντικά σοκ χαρακτηρίζει ο Andreas Dombret, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Bundesbank, τις οικονομίες χωρών-μελών της ευρωζώνης.
«Οι προϋπολογισμοί πολλών χωρών της ευρωζώνης παραμένουν ευάλωτοι στα σοκ» δήλωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνολικής αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης.
«Η ώθηση της συνολικής αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση» επεσήμανε ο Dombret.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καλά νέα είναι ότι ο γερμανικός τραπεζικός τομέας έχει γίνει πιο ελκυστικός τα τελευταία χρόνια, κάτι που φαίνεται π.χ. στις επενδύσεις στις γερμανικές τράπεζες τους τελευταίους μήνες.
«Το οικονομικό outlook είναι καλό για την ευρωζώνη.
Αυτό αν μη τι άλλο φαίνεται στη Γερμανία.
Για το τρέχον έτος (2018) η Bundesbank περιμένει περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5%, 1,7% το 2019 και 1,5% το 2020» τόνισε.
Ωστόσο, ο Dombret τόνισε ότι η ανάπτυξη κρύβει τους δικούς της κινδύνους και βάσει της εμπειρίας όταν η οικονομία είναι καλά, οι κίνδυνοι υποτιμούνται.
«Τα θετικά οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε ευφορία, καθώς πολλές χώρες της ευρωζώνης συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης