Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Ψήφισαν Αναστασιάδης και Μαλάς - Αυξημένη η συμμετοχή

Κύπρος: Ψήφισαν Αναστασιάδης και Μαλάς - Αυξημένη η συμμετοχή
Στο 10.9% ήταν η συμμετοχή μέχρι τις 10:00 το πρωί
Ομαλά διεξάγεται η διαδικασία της ψηφοφορίας στην Κύπρο για τον β γύρο των προεδρικών εκλογών, με τους δυο υποψηφίους Ν. Αναστασιάδη και Στ. Μαλά να έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά και με τη συμμετοχή συγκριτικά με τον πρώτο γύρο που διεξήχθη  στις 28/1, να είναι ελαφρώς αυξημένη.
Στο εκλογικό κέντρο του Λανιτείου Λυκείου ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα που οι πολίτες εκφράζονται και η λαϊκή ετυμηγορία καθορίζει ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της επόμενης πενταετίας».
Ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε παράκληση σε κάθε πολίτη να  μην εγκαταλείψει το δικαίωμα να επιλέξετε ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει ακόμη προβλήματα και αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία όλων μας».
Επανέλαβε ότι «η αποχή είναι ανοχή.
Η αποχή είναι ως άλλη να αποφασίζουν» και πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή είναι που καθορίζει και θα καθορίσει το μέλλον της πατρίδας μας».
Από την πλευρά του, ο ΄λαλλος υποψήφιος των σημερινών πρεδρικών εκλογών, Στ. Μαλάς, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δήλωσε ότι  «είναι η μέρα της δημοκρατίας και των πολιτών», συμπληρώνοντας ότι «αυτή η διαδικασία μας αφορά όλους», «σήμερα είναι η μέρα που αποφασίζουν οι νέοι για το μέλλον τους. Αν θα είναι ελπιδοφόρο.
Είναι η μέρα των εργαζομένων αγωνιούν για το αύριο, σήμερα είναι και η ώρα για όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης το 2013».
Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ήθος και υπογράμμισε πως όλη αυτή την προεκλογική περίοδο πορεύθηκε με βάση την αλήθεια.
Στο μεταξύ, ελαφρώς αυξημένη,  στο 10.9% ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι τις 10:00 το πρωί , δεδομένου ότι την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή στον Α' γύρο η προσέλευση ήταν στο 10.2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης