Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Απευθύνει έκκληση στους μετόχους για υπομονή, μετά την 3η συνεχόμενη ζημιογόνα χρονιά

tags :
Deutsche Bank: Απευθύνει έκκληση στους μετόχους για υπομονή, μετά την 3η συνεχόμενη ζημιογόνα χρονιά
Η Deutsche Bank βρίσκεται εν μέσω μίας μεγάλης αναδιάρθρωσης
Έκκληση στους επενδυτές να είναι υπομονετικοί μετά την τρίτη συνεχόμενη ζημιογόνα χρονιά το 2017, απηύθυνε η Deutsche Bank, καθώς ήταν μία χρονιά με πτώση των εσόδων, από την επενδυτική τραπεζική και τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ που επηρέασε το δ΄ 3μηνο του 2017.
"Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σταθερά σε πορεία προς την ανάπτυξη και των υψηλότερων αποδόσεων με διαρκή πειθαρχία σχετικά με το κόστος και τους κινδύνους", ανέφερε ο CEO John Cryan στην Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.
"Έχουμε σημειώσει πρόοδο, αλλά δεν είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά μας".
Τα απογοητευτικά αποτελέσματα είναι πιθανό να αυξήσουν την πίεση στον Cryan, να αναμορφώσει τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Ο Cryan δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "στοχεύουμε στα κέρδη" το 2018, χωρίς να γίνει πιο ακριβής.
Η Deutsche Bank βρίσκεται στην κορυφή μίας μεγάλης αναδιάρθρωσης, επιδιώκοντας να παραμείνει ανταγωνιστική, καθώς οι άλλες τράπεζες λαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
Ταυτόχρονα, οι μέτοχοι αντιδρούν για τον αργό ρυθμό της ανάκαμψης, αμφισβητώντας τη στρατηγική και την ηγεσία της τράπεζας.
Η τριμηνιαία ζημία "απεικονίζει το μέγεθος της προσπάθειας αναδιάρθρωσης που εξακολουθεί να εφαρμόζει η τράπεζα", δήλωσε ο Peter Nerby του οίκου αξιολόγησης Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης