Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα SUV και τα minivan συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο 2018

ΗΠΑ: Τα SUV και τα minivan συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιανουάριο 2018
Οι Αμερικανοί συνεχίζουν την τάση από τα επιβατικά αυτοκίνητα, υπέρ των μεγαλύτερων και πιο άνετων φορτηγών, των SUV και των μοντέλων crossover
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ δημοσίευσαν μικτά στοιχεία πωλήσεων νέων οχημάτων για τον Ιανουάριο 2018, καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές συνεχίζουν την τάση από τα επιβατικά αυτοκίνητα, υπέρ των μεγαλύτερων και πιο άνετων φορτηγών, των SUV και των μοντέλων crossover, τα οποία επίσης προτιμούν οι κατασκευαστές, καθώς είναι πιο κερδοφόρα.
Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2% το 2017 στα 17,23 εκατομμύρια οχήματα μετά την άνοδο του ρεκόρ το 2016 και αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω το 2018 παρά τη σταθερή οικονομία.
Τα επιτόκια αυξάνονται και τα πιο πρόσφατα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα επιστρέφουν στις εκθέσεις των αντιπροσώπων για να ανταγωνιστούν με τα καινούργια .
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στηρίξει τις εκπτώσεις για να αυξήσουν τις πωλήσεις, με αυξανόμενη ανησυχία από τους παρατηρητές, που λένε ότι υπονομεύει την αξία μεταπώλησης και τα κέρδη.
Οι εκπτώσεις μειώθηκαν τον Ιανουάριο, αλλά παρέμειναν πάνω από το 10% των συνιστώμενων τιμών των κατασκευαστών.
"Νομίζω ότι τα κίνητρα των καταναλωτών έχουν φθάσει στο όριο της αποτελεσματικότητάς τους στην αγορά", δήλωσε στο Reuters ο Mike Jackson, Διευθύνων Σύμβουλος της AutoNation I, μετά την μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση των πωλήσεων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018.
"Νομίζω ότι η βιομηχανία έχει δεχτεί ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν κάπως το 2018 και δεν πιστεύω ότι η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει με τρελά κίνητρα", είπε.
Η General Motors ανακοίνωσε αύξηση 1,3% στις πωλήσεις του Ιανουαρίου, λόγω της αύξησης των πωλήσεων στόλου κατά 16%.
Οι πωλήσεις προς τους καταναλωτές μειώθηκαν κατά 2,4%.
Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε δυνατά κέρδη για μοντέλα όπως το pickup Silverado και το crossover μοντέλο Equinox, ενώ τα επιβατικά αυτοκίνητα συνέχισαν να υποχωρούν.
Η Ford παρουσίασε πτώση πωλήσεων κατά 6,6% για τον Ιανουάριο, με τις λιανικές πωλήσεις να μειώνονται κατά 4,3%.
Οι πωλήσεις των φορτηγών F-Series της Ford το καλύτερο μοντέλο της Αμερικής για δεκαετίες, αυξήθηκαν κατά 1,6%.
Τα επιβατικά αυτοκίνητα υποχώρησαν περισσότερο από 23%.
"Τα επιβατικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να είναι ένα δύσκολο τμήμα καθώς παρατηρούμε μια συνεχή μετατόπιση προς τα SUV", δήλωσε ο Αμερικανός διευθυντής πωλήσεων της Ford, Mark LaNeve, προσθέτοντας ότι "αναμένουμε συνεχιζόμενη μετατόπιση" από τα επιβατικά, στα SUV τα επόμενα 5 χρονια.
Η Nissan δήλωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 10% τον Ιανουάριο, με φορτηγά, SUVs και crossover έως 18%.
Ωστόσο, η πολυτελές μάρκα Infiniti της παρουσίασε υποχώρησηκατά 8%, λόγω της μείωσης των πωλήσεων του στόλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης