Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη μέρα το αμερικανικό δολάριο, στον απόηχο της συνεδρίασης της Fed

Υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη μέρα το αμερικανικό δολάριο, στον απόηχο της συνεδρίασης της Fed
Τόσο το ευρώ, όσο και η στερλίνα ενισχύθηκαν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, μετά τις σημερινές (1/2) προβλέψεις της UBS
Πτωτικά κινείται για μία ακόμα ημέρα το δολάριο, παραμένοντας υπό πιέσεις, καθώς οι θετικές προοπτικές της Fed για το 2018 δεν κατάφεραν να ενισχύσουν το αμερικανικό νόμισμα.
Ειδικότερα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι άλλων σημαντικών νομισάτων, υποχωρεί κατά -0,04% στις 89,08 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες του Ιανουαρίου, όπου και η σημειώθηκε η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2016.
Το ευρώ ενισχύεται κατά +0,12% έναντι του δολαρίου, στα 1,2431 δολ. επιστρέφοντας στα υψηλότερα επίπεδα διαπραγμάτευσης των τελευταίων τριών ετών.
Παράλληλα, η στερλίνα επίσης σημειώνει άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο +0,25% και τα 1,4228 δολ. ενώ αντίθετα το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο +0,49% και τα 109,72 γεν.
Κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed, η επικεφαλής της Τράπεζας, Janet Yellen, ανακοίνωσε ότι τα επιτόκια παρέμειναν αμετάβλητα, γεγονός που αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, τονίζοντας ωστόσο ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να αυξηθεί κατά το τρέχον έτος.
Η πλειοψηφία των οικονομολόγων θεωρεί ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκιά της τον Μάρτιο του 2018, με τη δεύτερη αύξηση να αναμένεται τον Ιούνιο του 2018 και την τρίτη αύξηση των Δεκέμβριο του 2018.
Νωρίτερα εντός της ημέρας, η UBS προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία του δολαρίου έναντι του ευρώ, της στερλίνας και του γεν, γεγονός που βοήθησε στην άνοδο των δύο ευρωπαϊκών νομισμάτων.
«Από τη δική μας οπτική, οι κινήσεις της αγοράς είναι δεμελιώδεις και είναι πιθανό να επεκταθούν», τονίζει στο σημείωμά της η ελβετική τράπεζα, προσθέτοντας ότι αυτό που προακλεί έκπληξη είναι η ταχύττητα με την οποία σημειώνονται αυτές οι κινήσεις.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο 2018 τα οποία θα δημοσιευθούν την Παρασκεή (2/2).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης