Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Επιβραδύνθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2018 - Στις 55,3 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Επιβραδύνθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιανουάριο 2018 - Στις 55,3 μονάδες ο PMI
Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες του βρετανικού μεταποιητικού κλάδου κατέγραψαν περαιτέρω επιβράδυνση κατά την έναρξη του 2018
Παραιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/2) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλότερα σε σύγκριση με το μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,3 μονάδες, έναντι 56,2 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2017, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου εξακολούθησε να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, αν και η επέκταση ήταν η ασθενέσθερη των τελευταίων έξι μηνών, ενώ στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησαν οι νέες παραγγελίες.
Ωστόσο, σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι νέες παραγγελίες καταναλωτικών, ενδιάμεσων και επενδυτικών αγαθών, με τον τελευταίο τομέα να σημειώνει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Παράλληλα, η ζήτηση από τις χώρες του εξωτερικού ενισχύθηκε, με τον ρυθμό ανόδου να είναι ένας από τους ταχύτερους των τελευταίων τεσσάρων ετών, με τις χώρες της Βόρειας Αμερικής και την Κίνα να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.
Οι επιχειρήσεις του βρετανικού μεταποιητικού κλάδου παρέμειναν αισιόδοξοι σε ότι αφορά τους ερχόμενους δώδεκα μήνες, με το 55% των ερωτηθέντων να εκτιμούν ότι η παραγωγή θα είναι υψηλότερη κατά το τρέχον έτος.
«Ο μεταποιητικός κλάδος της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε έναν ανεπιθύμητο συνδυασμό βραδύτερης ανάπτυξης και αυξημένων τιμών κατά την έναρξη του 2018», τόνισε ο διευθυντής της IHS Markit, Rob Dobson, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «παρά την επιβράδυνση, η παραγωγή αυξήθηκε με σταθερό ρυθμό της τάξεως του +0,6% και τις νέες θέσεις εργασιών να δημιουργούνται με ταχύτερο ρυθμό».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης