Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας στον απόηχο της Fed - Στο +1,6% έκλεισε ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας στον απόηχο της Fed - Στο +1,6% έκλεισε ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,97% στις 3.446,98 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (1/2) οι αγορές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα σχόλια της Federal Reserve αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσει η τράπεζα καθ' όλη τη διάρκεια του 2018.
Ειδικότερα, ο Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,60% στις 23.468,50 μονάδες, με τη μετοχή της Nintendo να καταγράφει άνοδο κοντά στο +1% μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που εξέδωσε η εταιρεία για το τρίτο τρίμηνο του 2017.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε επίσης με κέρδη, και συγκεκριμένα στο +0,87% και τις 6.090,10 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kopsi κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,08% στις 2.568,54 μονάδες.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,97% στις 3.446,98 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά -0,62% κλείνοντας στις 32.685 μονάδες.
Αμετάβλητος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία των Caixin και Markit, καταδεικνύοντας τη δυναμική του κλάδου η οποία παραμένει κατά την έναρξη του έτους.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 51,5 μονάδες, σε μηνιαία βάση, δεχόμενος ώθηση από την ισχυρή παραγωγή και το συνολικό αριθμό των παραγγελιών του κλάδου.
Σύμφωνα με την Markit, η παραγωγή του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 12 μηνών, ενώ οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν για 19ο συνεχόμενο μήνα, με τον ρυθμό ανόδου ωστόσο να είναι μετριοπαθής.
«Ο μεταποιητικός κλάδος πραγματοποίησε μία καλή αρχή το 2018», δήλωσε ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «προχωρώντας θα πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στη σταθερότητα της ζήτησης στον κλάδο».
Ωστόσο, τα αποτελέσματα των Caixin και Markit ήρθαν σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, όπου ο μεταποιητικός κλάδος κατέγραψε πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.
Επιπλέον, στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiwan Weighted διεύρυνε τα κέρδη του, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +0,51% στις 11.160,25 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης